Аграрії розповіли як сильні морози вплинуть на посіви

27 Лютого 2018, 12:48
1010

Кінець третьої декади лютого для Волинських аграріїв видався доволі морозним. Подекуди температура повітря опускалася до -15-20 градусів морозу. Аграрії сподіваються, що обіцяні морози не завдадуть шкоди посівам озимих, а посівна пройде вчасно та успішно.

SuperAgronom.com дізнавався у місцевих аграріїв в якому стані перебувають посіви озимих культур та як проходить підготовка до весняно-польових робіт.

«Ріпак у прекрасному стані, пшениця теж у доволі непоганому. Ми відбирали моноліти, пророщували і ніяких відхилень у розвитку рослин немає. До посівної повністю готові, усі добрива закупили, технічний парк теж у повній готовності, аби почати весняні роботи», — зазначив Володимир Мул, заступник директора з рослинництва ПОСГП ім. Івана Франка.

За словами Федора Ліштвана, головного агронома СГТзОВ «Городище», про результати перезимівлі поки рано судити, посіви перебувають під товстим шаром снігу, наразі їх стан можна охарактеризувати як задовільний. При цьому, підготовка до весняної посівної уже завершена, аграрії чекають настання сприятливих погодних умов для того, щоб розпочати роботи.

«Стан посівів задовільний. Наразі вони знаходяться під сніговим покривом, видимих пошкоджень немає. Результати будемо бачити весною. До посівної готові, добрива закуплені у повному об’ємі, технічний парк підготували до роботи. Будемо працювати над покращенням показників врожайності», — зазначив головний агроном СГТзОВ «Городище».

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024