Прикрути: волинян просять декілька днів економити газ

02 Березня 2018, 15:49
Прикрути: острожан просять декілька днів економити газ 1327
Прикрути: острожан просять декілька днів економити газ

Під час оперативного засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняли рекомендацію, щодо призупинення роботи шкіл і ВУЗів Рівненщини з 3 по 6 березня включно для районів, міст та ОТГ.

Це потрібно для того, аби уникнути ускладнення ситуації з постачанням природного газу, про це повідомляє прес-служба ОДА.

Так, як йдеться на Урядовому порталі, «російський газовий монополіст «Газпром» після вироку арбітражної палати Стокгольму про стягнення понад 4 млрд. дол. на користь України за кабальними контрактами 2009 року понизив тиск в газотранспортній мережі і, таким чином, вдався до шантажу, як України, так і Європи.

«Це зумовлює технічні труднощі. Але немає нічого такого, з чим би ми не впоралися», - прокоментував Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

У свою чергу, НАК «Нафтогаз України» на сторінці у мережі Фейсбук радить: «У кого є котли, зменшіть температуру в приміщенні на 1 градус вдень і на 2 градуси вночі. Це дозволить знизити потребу в газі на 8-9%, і цього буде достатньо, щоб російський шантаж не вдався. Нам треба протриматися лише 3-4 дні, поки не минуть холоди. Сьогоднішній день – найкритичніший».

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024