На Волині на трьох мільйонерів стало більше

07 Березня 2018, 22:15
970

Доходи за 2017 рік, що перевищують 1 мільйон гривень, вже задекларували троє волинян.

Про це інформує управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Волинській області. 

Зокрема, один із декларантів – мільйонерів прозвітувався про 6,9 мільйона гривень минулорічних доходів від продажу майна. Оскільки такий дохід оподатковується за ставкою 5 відсотків, то лише завдяки відповідальній позиції цього громадянина бюджет додатково отримає 344,5 тисячі гривень ПДФО та 103,4 тисячі гривень військового збору. 

Незалежно від суми декларованих доходів усім громадянам, котрі відвідують Центри обслуговування платників з тим, щоб виконати конституційний обов’язок і подати річну декларацію про майновий стан і доходи, створено належні умови.

«Понад півтори тисячі волинських декларантів, які вже відзвітувалися про отримані торік доходи, виконали конституційний обов’язок в комфортних умовах, отримавши консультаційну допомогу від фахівців ДФС. Тож запрошуємо наших краян не зволікати з поданням декларації. Європейська практика добровільного та чесного декларування доходів, що впроваджується в Україні, наближує нас до стандартів якості життя цивілізованого світу», - зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук. 

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що визначені до сплати декларантами 1,9 мільйона гривень ПДФО стануть додатковим фінансовим ресурсом для держави і громад у вирішення соціального –економічних питань, а військовий збір буде спрямовано для підтримки національної армії.

«Це означає, що кожен, хто свідомо декларує доходи і сплачує податки, робить свій індивідуальний посильний внесок в добробут країни», - підсумувала Світлана Савчук. 

В ГУ ДФС у Волинській області нагадують, що громадянам, котрі у 2017 році отримали доходи, з яких не сплачено податки, варто обов’язково спланувати візит до податкової інспекції до 1 травня 2018 року з тим, щоб виконати конституційний обов’язок – подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

До речі, цього року така декларація подається за оновленою формою, яку можна отримати у фахівців Центрів обслуговування платників. 

Звертаємо увагу, що до доходів, які згідно законодавчих вимог підлягають обов’язковому декларуванню, належать: 

- доходи, з яких при нарахуванні або виплаті ПДФО не утримувався;
- доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо);

- спадок від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення, та подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення;
- доходи від продажу інвестиційних активів;
- іноземні доходи.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024