Дешева свинина: Волинь у трійці лідерів
Експерти Асоціації постачальників торговельних мереж проаналізували, у яких регіонах найдорожче та найдешевше м'ясо за офіційною статистикою на початок лютого та склали відповідний рейтинг.
Про це написав на на сторінці у Facebook директор Української асоціації постачальників торговельних мереж, аграрний Олексій Дорошенко.
Київ є найдорожчим містом країни для любителів м’яса. Столиця також входить до ТОП-3 найдорожчих регіонів за всіма видами м’яса та сала, окрім курки.
Різниця між Києвом та Донецькою областю складає 34грн. за один кілограм яловичини, або 36%. За рік, із кінця січня 2017 року по кінець січня 2018 року, найбільше ціни на яловичину виросли в Закарпатській області – на 42%, із 87,7грн. за кілограм до 124,6грн.
ІІ. СВИНИНА – середня ціна в Україні 110,3грн. за кілограм.
ТОП-3 найдорожчих регіонів, грн. за кілограм:
1. Закарпатська – 122,7
2. Київ – 118,2
3. Одеська – 115,4.
ТОП-3 найдешевших регіонів, грн. за кілограм:
1. Донецька область 97,8
2. Волинська область 102,3
3. Тернопільська область 105,7.
Різниця між Закарпатською та Донецькою областями складає 24,9грн. за кілограм, або 25%. Протягом року найбільше ціни на свинину виросли в Київській області – на 74%, із 66,1грн. за кілограм до 114,6грн.
ІІІ. САЛО – середня ціна в Україні 72,2грн. за кілограм.
ТОП-3 найдорожчих регіонів, грн. за кілограм:
1. Київ – 110,6
2. Київська область – 81,5
3. Дніпропетровська область – 79,7.
ТОП-3 найдешевших регіонів, грн. за кілограм:
1. Тернопільська – 49,4
2. Волинська – 51,8
3. Рівненська – 52,7.
Купуючи сало в Тернопільській області можна зекономити 61,3грн. на одному кілограмі, порівняно з Києвом. Це більше, ніж у два рази. За рік вартість сала найбільше зросла в Київській області – більш ніж удвічі, із 39,9грн. за кілограм до 81,5грн.
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром