Дешева свинина: Волинь у трійці лідерів

17 Березня 2018, 16:32
1448

Експерти Асоціації постачальників торговельних мереж проаналізували, у яких регіонах найдорожче та найдешевше м'ясо за офіційною статистикою на початок лютого та склали відповідний рейтинг.

Про це написав на на сторінці у Facebook директор Української асоціації постачальників торговельних мереж, аграрний Олексій Дорошенко.

Київ є найдорожчим містом країни для любителів м’яса. Столиця також входить до ТОП-3 найдорожчих регіонів за всіма видами м’яса та сала, окрім курки.

Різниця між Києвом та Донецькою областю складає 34грн. за один кілограм яловичини, або 36%. За рік, із кінця січня 2017 року по кінець січня 2018 року, найбільше ціни на яловичину виросли в Закарпатській області – на 42%, із 87,7грн. за кілограм до 124,6грн.

ІІ. СВИНИНА – середня ціна в Україні 110,3грн. за кілограм. 

ТОП-3 найдорожчих регіонів, грн. за кілограм: 

1. Закарпатська – 122,7
2. Київ – 118,2 
3. Одеська – 115,4. 

ТОП-3 найдешевших регіонів, грн. за кілограм: 

1. Донецька область 97,8 
2. Волинська область 102,3
3. Тернопільська область 105,7. 

Різниця між Закарпатською та Донецькою областями складає 24,9грн. за кілограм, або 25%. Протягом року найбільше ціни на свинину виросли в Київській області – на 74%, із 66,1грн. за кілограм до 114,6грн.

ІІІ. САЛО – середня ціна в Україні 72,2грн. за кілограм. 

ТОП-3 найдорожчих регіонів, грн. за кілограм: 

1. Київ – 110,6
2. Київська область – 81,5 
3. Дніпропетровська область – 79,7. 

ТОП-3 найдешевших регіонів, грн. за кілограм: 

1. Тернопільська – 49,4 
2. Волинська – 51,8 
3. Рівненська – 52,7. 

Купуючи сало в Тернопільській області можна зекономити 61,3грн. на одному кілограмі, порівняно з Києвом. Це більше, ніж у два рази. За рік вартість сала найбільше зросла в Київській області – більш ніж удвічі, із 39,9грн. за кілограм до 81,5грн.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024