Агровиробникам та сільським головам Турійщини презентували Проект «Ключ до успіху

19 Березня 2018, 11:46
1601

Покращення економічної ситуації в сільській місцевості Волинської області України і Брестської області Республіки Білорусь шляхом розвитку сільськогосподарської кооперації», що діє в рамках Програми територіальної співпраці країн Східного партнерства Білорусь-Україна.

Про це інформує сайт Департамент агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації.

Захід відкрили голова Турійської райдержадміністрації Орест Василишин та голова районної ради Ольга Черен.

Директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко розповів присутнім якими програмами підтримки з обласного та державного бюджетів можна буде скористатися цього року.


 

У Турійському районі господарську діяльність ведуть невеликі фермерські господарства та одноосібники. Тому присутні звернулися до директора обласного аграрного відомства з тим, щоб збільшити розмір дотації на утримання трьох і більше корів, що діє в рамках обласної Комплексної програми.

Покращити економічний розвиток в особистих селянських господарствах, яких, до слова, на Волині понад 150 тисяч, можливо шляхом їх об’єднання у сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи (СОК). Такий досвід господарювання поширений у всьому світі. Окрім того, фермери та одноосібники об’єднані у СОК можуть скористатися більшою кількістю бюджетних програм підтримки та отримати додаткові ресурси для розвитку.

Координатор Проекту «Ключ до успіху» Наталія Козак презентувала учасникам семінару проект, його партнерів, завдання та перспективи для учасників. Проект буде діяти до грудня 2018 року. За цей час планується створити три кооперативи. Уже розпочав роботу сайт Проекту за адресою: http://tosuccess.net/.

Зважаючи на те, що на поліських землях Турійщини більшість селян займаються картоплярством, науковий співробітник дослідної станції УААН, що у Рокинях Віталій Пахольчук інформував про секрети успіху у вирощуванні картоплі на присадибних ділянках, як уникнути зараження хворобами та зібрати високий урожай бульб.

В рамках Проекту «Ключ до успіху» планується провести навчальні семінари з питань кооперації у всіх районах області.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024