За перші два місяці 2018 року бюджет Волинської області виконано на 115 %

20 Березня 2018, 11:59
1165

Зі слів директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ігоря Никитюка, за попередніми даними у січні-лютому 2018 року зведений бюджет області виконано на 115 % до запланованих показників, понадпланові надходження становлять майже 80 млн грн.

Про це інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Виконання обласного бюджету за доходами складає 101,8 %, понад план надійшло 1,7 млн грн.

– Загалом за два місяці цього року до місцевих бюджетів залучено податків і зборів в обсязі 612 мільйонів гривень, що на 143 мільйона гривень більше, ніж за відповідний період минулого року. Позитивна динаміка надходжень спостерігається майже в усіх зведених бюджетах області: до  обласного бюджету надійшло 97,1 млн грн або у 1,4 раза більше минулорічних надходжень. У січні-лютому цього року з Державного бюджету місцевим бюджетам області у повному обсязі перераховано базову дотацію і додаткову дотацію на здійснення переданих з Державного бюджету видатків з утримання закладів освіти і охорони здоров’я, освітню і медичну субвенції, – повідомив Ігор Миколайович.

Окрім того, головний фінансист області розповів, що 2 березня цього року департамент затвердив розпис обласного бюджету на 2018 рік та передав його головному управлінню ДКСУ в області. Тож, починаючи з березня, розпочато фінансування усіх передбачених в обласному бюджеті видатків, в тому числі капітальних видатків та перерахування невключених до тимчасового розпису цільових субвенцій з обласного бюджету місцевим бюджетам. Натомість 16 березня департамент закінчив роботу з підготовки проекту рішення обласної ради про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік. Відповідний проект рішення поданий обласній раді та розміщений на офіційному сайті департаменту фінансів.

Основні зміни до бюджету обумовлені спрямуванням на видатки вільного залишку коштів на суму 63,8 млн грн, залишку коштів медичної субвенції на суму майже 6,5 млн грн, освітньої субвенції на суму 62,8 млн грн, залишку коштів субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій  на суму 6,4 млн грн, залишку коштів від надходжень перевиконання митних платежів у межах реалізації експерименту з утримання доріг на суму 199,4 млн грн.

– В цілому спостерігаємо непоганий рівень виконання бюджетів. У той же час, маємо достатньо резервів, аби продовжувати наповнювати обласну казну, – зазначив Володимир Петрович.

Своєю чергою, начальник головного управління ДФС в області Світлана Савчук повідомила, що за два місяці 2018 року до бюджетів усіх рівнів на території області зібрано більше 1 млрд грн платежів і це на 222 млн або на 27 % перевищує минулорічний показник. Збір до загального фонду Державного бюджету склав 454,5 млн грн, що дозволило забезпечити виконання доведеного для області індикативного показника на рівні 102 % із перевиконанням 8,8 млн грн. Місцеві бюджети області поповнилися на 592 млн грн у частині платежів, що адмініструються органами ДФС, і це на 29 % або на 133 млн грн більше до відповідного минулорічного періоду. Зростання бюджетів досягнуто по усіх бюджетоутворюючих податках.

Насамкінець начальник управління організації митного контролю Волинської митниці ДФС Тетяна Кравець доповіла про результати роботи митниці у 2018 році, що спрямована на сприяння розвитку міжнародної торгівлі та створення належних умов зовнішньо-економічної діяльності як суб’єктів господарювання, так і громадян шляхом впровадження заходів спрощення контрольних та митних процедур. Тож станом на 16 березня 2018 року до Державного бюджету митниця перерахувала податків у розмірі 1 млрд 836 млн грн, прогнозована сума до кінця місяця – 2 млрд грн. Тобто це майже на 600 мільйонів гривень, або на 48 % більше, ніж минулорічний показник відповідного періоду. Однак індикативні показники наразі не визначені. Схожа ситуація спостерігалася й минулоріч, коли перший квартал 2017 року працювали без індикативів. Саме тому триває аналітична робота і співпраця з департаментами Державної фіскальної служби України, аби показники відповідали визначеним прогнозам та минулорічним досягнутим результатам.

– Через відсутність індикативним показників на кінець березня досі не можемо спланувати роботу дорожніх служб у 2018 році. Прогнозні показники я бачу, тому дякую за роботу. Ви працюєте навіть краще, ніж минулого року. Але будемо чекати тих результатів, які дасть Міністерство фінансів. Сподіваюся, врахують наші побажання та кошти надійдуть на ремонт та відновлення доріг області, чого дуже чекають волиняни. Адже стан доріг – досить складна проблема і над цим потрібно працювати, –  підсумував Володимир Гунчик.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024