На Волині 12 компаній займається постачанням газу

30 Березня 2018, 13:34
На Волині 12 компаній займається постачанням газу 1331
На Волині 12 компаній займається постачанням газу

У 2017 році ТОВ «Волиньгаз Збут» визнано переможцем у 97% конкурсах на закупівлю газу, які споживачі Волинської області проводили на електроній платформі ProZorro.

У Волинській області поряд з «Волиньгаз Збутом» поставками газу займаються ще 11 приватних компаній.  В таких ринкових умовах «Волиньгаз Збут» сформував значний портфель клієнтів серед бюджетних організацій області. Інші постачальники  Волині розділили ринок так: «ВТП «Енерджі» - 14 установ, «Енерджі трейд груп» -  п’ять установ, «Паливторг» також п’ять установ. Нагадаємо, для забезпечення конкуренції, згідно з чинним законодавством, усі бюджетні і держустанови, річний обсяг закупівлі газу яких перевищує 200 тис. грн., зобов'язані провести закупівлі природного газу на тендерних торгах на платформі ProZorro.

«У зв’язку із великою кількістю конкурентів та вищою ціною, порівняно з іншими постачальниками, у 2018 році деякі бюджетні організації Волинської області уклали договори з іншими постачальниками. У той же час нові гравці ринку, перемігши на тендері із кращої ціною на газ, після підписання договору завищують ціну торгів на 10-20%», - зауважив директор «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.

Є випадки, коли установи та організації розташовані на Волині, будучи залежні від постачальника природного газу, який знаходиться в іншій області, через завищення ціни на блакитне паливо, залишились без газопостачання.

Директор «Волиньгаз Збут» Микола Тищук запевнив, що співпрацюючи із компанією, клієнти мають гарантовані поставки і відсутність форс-мажорів, а також грамотні консультаційні послуги, гнучкі умови. «Також суттєвою перевагою є наявність прямих договорів між «Волиньгаз Збут» і газотранспортною компанією «Укртрансгаз», що позбавляє замовника від додаткових витрат на підготовку і публікацію змін до документів, а також спрощує проведення розрахунків, оскільки вартість транспортування магістральними трубопроводами включено до кінцевої ціни тарифу на постачання природного газу»,  - пояснив топ-менеджер.

 
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024