Світлини Ігоря Єремеєва: що бізнесмен мріяв показати на ювілеї

03 Квітня 2023, 13:21
Фото Ігоря Єремеєва 4597
Фото Ігоря Єремеєва

Українському бізнесмену і політику, народному депутату України 4-го, 7-го і 8-го скликань, співвласнику паливно-промислової групи «Континіум» Ігорю Єремеєву сьогодні, 3 квітня, виповнилося б 55 років.

Мало хто знає, але Ігор Миронович був не лише успішним політиком і бізнесменом, але й чудовим фотографом. Саме фотографія була одним із його улюблених хобі. Як розповідав в одному із своїх інтерв'ю – кінцевим пунктом його творчої натури.

«Таблоїду Волині» вдалося відшукати 20 неймовірних світлин, зроблених Єремеєвим під час своїх мандрівок по всьому світу. Тож до вашої уваги – своєрідна фотовиставка Ігоря Єремеєва.

Нагадаємо, що бізнесмен мріяв зробити виставку своїх фоторобіт на свій 50-річний ювілей.

4

2

3

1

***

Фотографія – кінцевий пункт моєї творчої натури. Скільки себе пам’ятаю, постійно малював і брав участь в різних творчих «кружках». Якщо брати поетапно, вважаю, що до якогось періоду життя я просто фотографував, бо мені це подобалось. А останні кілька років займаюсь фотографією зі знанням справи. Усвідомлюю, що це – цілий пласт мистецтва.

2

2

2

2

* * *

Мій улюблений фотоапарат – Canon. Але щоб робити виставку, треба мати хоча б сто робіт, які не соромно показати іншим. А для цього треба створити десятки тисяч фотографій. На це все треба час. Напевно, коли мені буде 50, я організую виставку чи видам книгу, щоб підбити підсумок. В кожному хобі треба підводити якусь межу – для того, щоб відповісти на питання, для чого ти все це робиш.

2

3

3

2

* * *

Як правило, я займаюсь пейзажною фотографією в різних куточках світу. Цього року (2015 р. – ред.) через події в країні поїхати на фотосафарі не вийшло. Зараз не до хобі. А минулого року ми з друзями фотографували осінь на японському острові Хоккайдо. Там дуже яскраві кольори. Причому через гірську місцевість вони різні на різній висоті.

2

2

* * *

Для мене захоплення фотографією – можливість показати людям мій погляд на життя. Фотографія дозволила мені зрозуміти, що матеріальна складова життя – не головне. Навколо нас є світ: яскравий, красивий, а за суєтою ми не встигаємо його помічати. Тому можу сказати точно, що це захоплення робить мене кращим.

3

5

* * *

Мрію зняти фільм про британський корабель Thistelgorm, що затонув біля берегів Єгипту у 1941 році. Вперше судно виявила у 1955 році команда Жака Іва Кусто. Дуже цікавий об’єкт. Я кілька разів занурювався біля нього. Можливо, весною поїду на зйомки.

2

3

* * *

Я люблю твори мистецтва, в яких є дуже тонка робота. В музеях мене цікавлять або дуже великі картини, на які треба було потратити неабияку кількість людиногодин, або дуже дрібні роботи, які так само потребували особливих зусиль.

2

2

 

Довідково: 

Ігор Єремеєв

Єремеєв Ігор Миронович – український бізнесмен і політик, народний депутат України 4-го, 7-го і 8-го скликань (позапартійний, голова депутатської групи «Воля народу»). Співвласник паливно-промислової групи «Континіум». Голова Спостережної ради Публічного акціонерного товариства «Банк інвестицій та заощаджень».

Народився 3 квітня 1968 року в селі Острожець Млинівського району Рівненської області. У 1985 році закінчив Острожецьку середню школу.

З 1985 по 1992 роки навчався в Українському інституті інженерів водного господарства, нині – Національний університет водного господарства (Рівне) за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво» з присвоєнням кваліфікації спеціаліста «інженер-будівельник». У 1986-1988 роках служив у Збройних Силах СРСР. У 1989 році звільнений в запас, працював лаборантом Українського інституту інженерів водного господарства.

Бізнес

У 1992 році, об'єднавши групу товаришів із свого інституту, створив у рідному селі приватне підприємство «Континіум» і став його директором. У 1995 воно було реорганізоване в товариство з обмеженою відповідальністю. Бізнес-партнером Єремеєва у паливно-промисловій групі «Континіум» був Степан Івахів.

До групи входять такі об'єкти:

  • Торговий дім Континіум-Галичина
  • «Західна нафтова група»
  • «Молочна компанія «Галичина»
  • «Континент Нафто Трейд» (ТМ WOG)
  • «Вест Ойл Груп»
  • ПрАТ «Золотий екватор»

На паливному ринку Єремеєв конфліктував із групою «Приват» Ігоря Коломойського.

Станом на осінь 2014 року українське видання «Новое время» оцінювало статки Єремеєва у 133 мільйони доларів.

68-й у рейтингу Forbes «100 найбагатших українців». Станом на 2015 рік Ігор Єремеєв володів наступними активами: Мережа заправок WOG – 25 % (Виторг за І півріччя 2014 року 9,1 мільярда гривень, виторг за 2013 рік – 19 мільярда гривень); Компанія «Галичина» – 15 % (Виторг за 9 місяців 2014 року – 527,4 мільйона гривень, чистий борг – 328,6 мільйона гривень); Готель «Rixos-Прикарпаття» 12,5 %; інші: ТРЦ ГК «Континіум», гіпермаркет «ТамТам» (Луцьк), БІЗ-банк (3-тя група).

Політична діяльність

Був народним депутатом трьох скликань – четвертого (2002–2006; обраний у виборчому округу №23, Волинська область; перебував у фракції Аграрної (згодом –  Народної) партії Володимира Литвина), сьомого (2012– 2014; обраний у тому ж виборчому окрузі як самовисуванець, був позафракційним, а після перемоги Євромайдану в лютому 2014 року очолив новостворену депутатську групу «Суверенна європейська Україна», був заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики[6]) і восьмого (2014– 2015; обраний у тому ж виборчому окрузі[12], очолював депутатську групу «Воля народу»).

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті Верховної Ради, у січні 2014 року під час голосування за так звані «диктаторські закони» голос Ігоря Єремеєва був зарахований як «за», проте протягом тижня він подав заяву з проханням вважати результатом його голосування «не голосував» і взяв участь у підготовці законопроєкту про скасування згаданих законів.

Активісти громадянської мережі ОПОРА під час агітаційної зустрічі кандидата Ігоря Єремеєва в селі Покащів (Волинська область) в ході передвиборної кампанії 2014 року зафіксували надання спонсорської та благодійної матеріальної допомоги, що розглядається як непрямий підкуп виборців.

Громадська діяльність

Засновник благодійного фонду «Волинська родина». Надавав фінансову допомогу українським солдатам, які брали участь у війні на сході України.

Особисте життя

Був одружений, виховував сина та доньку. Захоплення – кінний спорт, фотографія.

Смерть

26 липня 2015 року, перебуваючи на Волині, в результаті падіння з коня отримав закриту черепно-мозкову травму та був шпиталізований у тяжкому стані до Луцької клінічної лікарні. 28 липня його доправили до однієї з європейських клінік.

13 серпня, не приходячи до тями, Єремеєв помер у лікарні Цюриха.

Прощання та похорон відбулися 15 серпня. Відспівування пройшло у Кафедральному соборі Святої Трійці в Луцьку, прощання –  у приміщенні Волинського обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка.

У церемонії прощання взяли участь біля тисячі осіб, серед яких політики, громадські діячі, представники волинської – колишньої і нинішньої –  влади, бійці добровольчих батальйонів та волонтери.

Того ж дня депутата поховали поруч з могилою батька у рідному селі Острожець на Рівненщині. На цьому наполягла його мама.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024