Волинські пасічники можуть отримати від держави кошти на розвиток справи

03 Квітня 2018, 13:34
На початку зборів усі присутні традиційно піднялися і виконали гімн медоварів. 1799
На початку зборів усі присутні традиційно піднялися і виконали гімн медоварів.

В останню середу кожного місяця члени Громадської організації «Братство бджолярів землі Волинської «Ройовий стан» організовують збори з метою обговорення спільного захоплення, обміну досвідом, інформування про свої досягнення і помилки.

Про це повідомляє департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Цього тижня збори медоварів відвідав заступник директора департаменту агропромислового розвитку Юрій Юрченко.

На початку зборів усі присутні традиційно піднялися і виконали гімн медоварів.

Опісля, Юрій Юрченко ознайомив пасічників з Державною підтримкою розвитку тваринництва. А саме, дана підтримка передбачає компенсацію відсоткової ставки за кредитами, залученими суб’єктами господарювання на проекти з розвитку бджільництва.

Зокрема, є можливість отримати компенсацію в розмірі 1,5 облікової ставки Нацбанку (але, не більше розміру передбаченого у договорі мінус 3%) на кредит не більше 100 млн. грн. Документи подаються до банку, а компенсація здійснюється Мінагрополітики щомісяця, виходячи із суми сплачених відсотків.

Державна підтримка розвитку тваринництва
Державна підтримка розвитку тваринництва

 

Під час зборів, бджолярі обговорили питання виведення маток ранніх бджіл. Необхідно знати, що рентабельність утримання пасіки підтримуватиметься на високому рівні, якщо маток міняти на нові молоді особини щорічно. Це - трудомістке зайняття, що вимагає від бджоляра спеціальних знань, практичних умінь і навичок.

А також підняли питання використання бджолиного підмору.

Навіть будучи мертвими, бджоли не перестають приносити користь людині. Пасічники їх збирають, висушують і перетворюють на так званий бджолиний підмор. На основі даного продукту готуються цілющі настоянки - справжня панацея від численних проблем зі здоров'ям.

Під час зборів, бджолярі обговорили питання виведення маток ранніх бджіл
Під час зборів, бджолярі обговорили питання виведення маток ранніх бджіл

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024