Депутати Волиньради клопотали перед вищими чинами через прокурорський обшук в ОТГ

04 Квітня 2018, 18:03
1507

Депутати Волинської обласної ради звернулися до Прем’єр-міністра України, Генерального прокурора України, Голови Служби безпеки України, директора Національного антикорупційного бюро України щодо перевищення службових повноважень працівниками Маневицької місцевої прокуратури.

Про це стало відомо під час чергової сесії Волинської облради в середу, 4 квітня.

Як повідомив голова Прилісненської сільської територіальної громади Маневицького району Ігор Терещенко, перевищення службових обов’язків місцевими прокурорами полягало у тому, що під час проведення обшуку не було відповідної ухвали суду, а, отже, всі вчинені працівниками прокуратури дії є незаконними.

Голова Прилісненської сільської територіальної громади Маневицького району Ігор Терещенко
Голова Прилісненської сільської територіальної громади Маневицького району Ігор Терещенко

Зазначимо, що йдеться про перевірки приміщення адміністративної будівлі сільської ТГ та вилучені прокурорами документи, що стосуються співпраці Прилісненської ОТГ і КП «Волиньприродресурс». 

«Переслідування Прилісненської ОТГ відбулося з листопада 2017 року. При візуальному обстеженні прокурором адмінприміщення виявлено недоліки у вигляді 1 мільйона гривень. Після чого була направлена перевірка державної структури в КРУ та інших підрозділів, яка після завершення перевірки подала на підписання нульовий акт. На сьогоднішній день уже один чоловік від цієї перевірки подав заяву на звільнення, ще один чоловік отримав сувору догану. На цьому прокуратура не зупиняється… Вона хоче провести перевірку приватною структурою. Побачивши, що ми чинимо опір і посилаємося на правомірні дії цієї інстанції, підняла питання щодо надання «Волиньприродресурсу» погодження на проведення геологічної розвідки. Сільський голова та депутати зобов’язані дбати за наповнення місцевого бюджету», − підкреслив голова Прилісненської ОТГ.

Зі слів Ігоря Терещенка, почалися погрози зі сторони керівника маневицької прокуратури Олега Немирівського. «Неміров, чи як його прізвище…» − мовив він.

«Спочатку він у телефонній розмові почав мене просити, щоб надати документи. До мене приїхали дві баришні – заступник прокурора і ще одна – і почали просити: якщо я не надам документи, то буде відкрита кримінальна справа. У 18:00 вони поїхали з кабінету, а о 18:55 була відкрита кримінальна справа. Наступного дня приїхали з обшуком без санкцій прокурори, без судового рішення та почали вимагати певний пакет документів. Це обурило не тільки мене й депутатів, а й всю громаду. Ми вимагаємо притягнути цю людину до відповідальності та відсторонити від обов’язків.

Зрештою, рішення підтримали 45 депутатів.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024