Волинська митниця надала рострочку підприємцям на 250 тисяч євро

06 Квітня 2018, 10:44
1071

Волинська митниця ДФС надала рострочку на податк на додану вартість під час ввезення на митну територію України обладнання для власного виробництва на суму 122,837 тисячі Євро та 127,501 тисячі Євро 

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

Волинською митницею ДФС надано рострочку на суму 122,837 тисячі Євро та 127,501 тисячі Євро (у валюті контракту);

Розстрочення надано при ввезенні обладнання для власного виробництва підприємствами легкої промисловості, будівельної галузі, харчової промисловості та ліній для виробництва шприців.

Загалом станом на 1 квітня 2018 року платниками до митниць ДФС подано 24 заяви про надання розстрочення по сплаті ПДВ. Митницями розглянуто 17 заяв, з яких по 12 надано відмову через недотримання обов’язкових вимог, визначених Порядком, зокрема:

  • наявність податкового боргу у підприємств;
  • неподання необхідних документів;
  • відсутності інформації про те, що саме є предметом контракту, отже відсутні відомості, необхідні для перевірки правильності класифікації товарів, що унеможливлює визначити чи підпадає обладнання під перелік, за яким надається розстрочення;
  • відсутності даних про суму контракту, що унеможливлює здійснити перевірку зазначеної вартості товару;
  • помилок щодо розрахунків сум ПДВ, вказаних у заяві (сума розстрочення податку на додану вартість не відповідає вартості обладнання згідно наданого контракту).

Наразі на розгляді у митницях ДФС знаходяться ще 7 заяв.

Нагадаємо, що 21 лютого 2018 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України, якою визначено порядок надання розстрочень та застосування забезпечення виконання зобов’язань під час ввезення на митну територію України обладнання для власного виробництва. Наприкінці 2017 року Верховна рада ухвалила зміни до Податкового кодексу, відповідно до яких відтермінування по сплаті ПДВ надається у строк не більше 24 календарних місяців без нарахування процентів, пені та штрафів.

Розстрочення не надається, якщо обладнання має походження з країни, визнаної Україною державою-окупантом та/або державою-агресором по відношенню до України, ввозиться з території такої країни та/або з тимчасово окупованої території України.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024