Іноземні доходи обов’язково треба декларувати

12 Квітня 2018, 14:59
Іноземні доходи обов’язково треба декларувати 3541
Іноземні доходи обов’язково треба декларувати

Волинян, котрі в минулому році отримували доходи в іноземній валюті, запрошують подати Податкову декларацію за 2017 рік.

Про це повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

Фахівці Головного управління ДФС у Волинській області звертають увагу, що відповідно до норм Податкового кодексу України сума іноземних доходів включається до загального річного оподатковуваного доходу платника податку. Визначити до сплати суму податку на доходи фізичних осіб та військового збору кожному декларанту допоможуть фахівці ДФС.  

Щоб правильно встановити суму доходів, які треба задекларувати в національній валюті, громадянин повинен перерахувати отримані іноземні доходи за валютним курсом Національного банку України, що діяв на момент нарахування (отримання) таких доходів.

Отож, волинянам, котрі в минулому році отримували іноземні доходи, зокрема під час працевлаштування на сезонних роботах за кордоном, не треба зволікати з поданням декларації.

Звертаємо увагу, що за підсумками 2017 року сума іноземного доходу оподатковується податком на доходи за ставкою 18%. Військовий збір розраховується фізичними особами самостійно за ставкою 1,5% об’єкта оподаткування.

У податковій декларації про майновий стан і доходи громадяни відображають суму отриманого доходу за звітний рік та визначають податкове зобов'язання з податку на доходи та військового збору.

Сума податку на доходи та військового збору, зазначена у податковій декларації за 2017 рік, сплачується громадянами самостійно до 1 серпня 2018 року.

Коментарі
12 Квітня 2018, 19:09
Ох і знатні чи то ідіоти , чи довбодятли , фахівці Головного управління ДФС. Повні ідіоти!!!
14 Квітня 2018, 15:52
<p>І ви хочете щоб я любив Україну і був патріотом??? Сплативши податки за кордоном я не збираюся платити для утримання придурків з поліції, ДФС, армії ! Був би дуууже радий щоб таке корито як UA якнайшвидше розпалося!</p>
15 Квітня 2018, 01:53
мені хтось допомагав вирбляти паспорт, візу, шукати роботу? чого я повинна комусь віддавати зароблені гроші? Може мені в трудову стаж запишуть і пенсію нарахують? Це центр зайнятості, де сидять чиїсь доці і синочки і граються з компами, має дописати до своїх паперів моє працевлаштування?
15 Квітня 2018, 17:16
Дуже прикро про нашу Владу їм завжди було мало і буде завжди недостатньо.<br/>Намагаєшся щось заробити, стримувати сім*ю, виїжджаємо за кордон на певний період, небачимо родини, а вони задля того щоб збільшити заробітню плату в Україні(ніби і малось так бути але деж ні яке збільшеня, їм вкрасти забрати потрібно), то вони ввели в подати. Давно до цього йшло, алей політики ви бійтесь бо прийде такий час, що вам і гроші не поможуть просто не поможуть, в людей терпіння зірветься.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024