Волиняни сплатили 774 мільйонів податку з легальних доходів

13 Квітня 2018, 15:00
990

За підсумками першого кварталу 2018 року з легальних доходів  волинян до бюджетів усіх рівнів сплачено 774,8 мільйона гривень ПДФО.

Це на 31,8 відсотка більше аналогічних показників у січні-березні торік,  про це інформує Відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

Позитивна динаміка надходжень податку на доходи фізичних осіб – результат спільних скоординованих зусиль представників усіх гілок влади в питанні легалізації трудових відносин, - наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

«Загальна позиція органів виконавчої влади держави на поетапне підвищення соціальних стандартів безумовно впливає на рівень оплати праці. Відповідно, ріст зарплат позитивно позначається на ситуації зі сплатою ПДФО та військового збору. Водночас саме завдяки соціально відповідальному бізнесу державний бюджет та місцеві громади щомісяця отримують вагомі надходження для фінансування соціально-економічних питань, оскільки ПДФО належить до бюджетоутворюючих платежів», - зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила. що громади, які прагнуть бути фінансово самостійними та здатними вирішувати нагальні питання життєдіяльності, повинні бути зацікавлені у тому, щоб всі працедавці, які здійснюють господарську діяльність на їх території,  офіційно реєстрували своїх найманих працівників, відповідно здійснювали всі передбачені законом нарахування та утримання.

«Економічний ефект від дієвих заходів в питанні детінізації ринку праці– це сплачені податки та гарантовані соціальні виплати у разі настання страхового випадку кожному працівнику, гідне пенсійне забезпечення в майбутньому залежно від трудового стажу. Ми сподіваємося, що конструктивна позиція волинських працедавців і надалі буде надійною основою для фінансової стабільності країни та територіальних громад», - наголосила Світлана Савчук.

 

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024