На Волині започаткують перший в Західній Україні садівничо-городницького кооперативу

13 Квітня 2018, 12:34
На Волині започаткують перший в Західній Україні садівничо-городницького кооперативу 2236
На Волині започаткують перший в Західній Україні садівничо-городницького кооперативу

У Луцьку відбудеться прес-конференція з нагоди започаткування проекту «Західноукраїнський садівничо-городницький кооператив».

Захід відбудеться 16 квітня, об 11:00, у конференц-залі готелю «Україна» (вулиця Словацького, 2)

Участь у заході візьмуть: консул Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку Марек Запур, керівник проекту, голова Товариства Інтеграція Європа – Схід Кшиштоф Каліта, координатор заходів в Україні, представниця ГО «Фонд місцевого розвитку» Яцута Ельвіра.

Проект «Західноукраїнський садівничо-городницький кооператив» спрямований на розвиток аграрного сектору на Волині, використовуючи досвід кращих польських практик та технологій.

Розпочали реалізацію проекту Товариство Інтеграція Європа – Схід із Кельце та Волинська обласна громадська організація «Фонд місцевого розвитку» із Луцька. Проект отримав фінансову підтримку від Міністерства закордонних справ Республіки Польща в рамках програми польської допомоги в галузі розвитку. Патронат Генерального Консульства РП у Луцьку.

Метою проекту є розвиток підприємництва серед сільського населення Волині у сфері садівництва та городництва за допомогою створення першого Садівничо-городницького кооперативу в Західній Україні за сучасними польськими стандартами якості виробництва й управління.  Ця мета буде досягнута за допомогою трансферу найкращого досвіду зі Свентокшиського і Люблінського воєводств, а також створення зразків господарств з вирощування малини.

Запланова діяльність в рамках проекту до кінця 2018 року:

  • створення на Волині 10 плантацій еко-малини у вибраних місцях за підтримки польських експертів і з використанням польських стандартів вирощування
  • передача понад 70 000 шт. саджанців польських сортів малини високої якості, екологічних засобів охорони рослин і технічного обладнання
  • підтримка у формі тренінгів та послуг дорадників 30 підприємців та сільських господарств в Україні
  • організування освітніх візитів до Польщі – до Свентокшиського та Люблінського воєводств, в тому числі зустрічей з експертами з Осередку аграрного дорадництва (травень-червень 2018 р.)
  • підписання довгострокових контрактів з польськими заводами з переробки фруктів і постачальниками саджанців.
  • участь учасників проекту в ІІІ Виставці Євро-Агро, яку організовують Targi Kielce SA та Гал-ЕКСПО ПрАТ у Львові.
  • створення Західноукраїнського садівничо-городницького кооперативу, який об’єднуватиме місцевих виробників фруктів та овочів на Волині.

Читайте також:

Дрібні виробники ягід можуть дорого продавати продукцію і в Україні

Фінляндський бізнесмен Пекка Кавісто: «Такого хорошого задоволення, як від ділового спілкування з волинянами, в мене ще не було»

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024