На Гнідавському заводі вироблятимуть органічне добриво для вапнування ґрунтів

16 Квітня 2018, 11:17
На Гнідавському заводі вироблятимуть органічне добриво для вапнування ґрунтів 1211
На Гнідавському заводі вироблятимуть органічне добриво для вапнування ґрунтів

Цього року на Гнідавському цукровому заводі встановлять преси на дефекаційний осад, завдяки яким вироблятимуть цінне органічне добриво для сільськогосподарських підприємств.

Про це інформує прес-служба Гнідавського цукрового заводу.

«Цього року ми вже матимемо 45-50 тисяч дефекаційного осаду, це ті самі вапняки, де кальцію буде на рівні 90 відсотків, що неабияк потрібно для вапнування ґрунтів нашими партнерами сільгоспвиробниками», – розповідає заступник керівника підприємства Олександр Нікішин.

На Гнідавському цукровому заводі переконують, що віддаватимуть органічне добриво сільгосппідприємствам безкоштовно, щоб підтримати їх в отриманні хороших врожаїв, адже саме вапнування грунтів сприяє їх розкисленню та необхідному засвоєнню мінеральних добрив.

Довідково: Вапнування — метод хімічної меліорації кислих ґрунтів, що полягає у внесенні в них вапняних добрив: кальциту, доломіту, вапняку, відходів цукрового виробництва, гашеного вапна тощо. Ефект вапнування ґрунтується на заміщенні в ґрунтово-поглинаючому комплексі іонів водню і алюмінію на наявний в добриві кальційабо магній.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024