«Виростити урожай те саме, що виховати дитину»: Олександр Савченко про роботу аграріїв Волині

18 Квітня 2018, 09:48
Олександр Савченко приїхав до аграріїв Волині 1091
Олександр Савченко приїхав до аграріїв Волині

Очільник Волинської ОДА Олександр Савченко зустрівся з землевласниками Волині та обговорив з ними співпрацю  майбутньому.

Відбулося це у вівторок, 17 квітня.

Аграрії Волинської області зорганізувалися в спілку «СПАС», тому на початку голова «СПАСу» Євген Дудка ознайомив Олександра Савченка з цією організацією.

«Я був основним ініціатором, щоб створити таку спілку. Основне завдання було сісти за один стіл, домовитися про дружелюбність, добросусідство, а також знаходити бізнесові інтереси та триматися разом», – зазначив один із засновників спілки Дудка.

Зареєстрували «СПАС» 6 листопада 2016 року. Входить у неї 16 юридичних осіб і працюють у двох областях: Рівненській та Волинській. За словами Євгена Дудки, землевласники всі разом обробляють  15% земель на Волині, які функціонують.

Зустріч Олександра Савченка з аграріями Волині
Зустріч Олександра Савченка з аграріями Волині

«У нас є сім найбільших господарств із десяти по виробництву цукрового буряка в області. Шестеро з нас – найбільші платники податків в аграрній галузі на Волині. Ми є соціально-відповідальний бізнес, а це економічно сильний бізнес», – поділився Євген Дудка.

Спілка на  попередніх засіданнях підписала Меморандум про спільну протидію рейдерству і запросили інших підприємців, аби теж приєдналися до них. В основі «СПАСу» лежить принцип позаполітичності. У них є представники різних політичних сил, каже Дудка, але в спілці всі загалом позаполітичні.

Окрім того, всі члени «СПАСу» причетні до будівництва храму у Волновасі, що в Донецькій області. Серед учасників організації є учасники благодійного фонду «Волинь2014».

«В цілому варто сказати, що в нас немає великих холдингів, в нас немає чужих, ми всі волинські господарі, які вберегли кожний своє господарство. Плюс до того, ми економічно успішні підприємства», – зазначив Дудка.

Наприкінці зустрічі змлевласники разом із очільником Волинської ОДА зробили спільне фото
Наприкінці зустрічі змлевласники разом із очільником Волинської ОДА зробили спільне фото

Приємно чути і побачити, зауважив Савченко, що аграрії пробують все об’єднати, і головне спілці бачить – пакт дружби, допомоги і захисту.

«Думаю, що влада повинна гордитися такими організаціями як ваша. Ви без вихідних і відпусток займаєтеся найважчою справою, яка може бути. Тому що виплекати урожай, це практично теж саме, що займатися вихованням дитини, адже відволіктися не можна ні на мить», – пояснив керівник Волинської ОДА.

Правильно, що в організації є тільки свої, що чужих немає, каже Савченко, і так повинно бути завжди.

«Ви об’єдналися, і вам легше захищатися. Ви мені нагадали, що є аграрний сектор. І я сьогодні провів перше засідання оперативного штабу по боротьбі з рейдерством в агропромисловому», – зазначив очільник ОДА Волині.

Опісля всі аграрії мали можливість поставити запитання очільнику ОДА та висловити свої побажання новому керівнику обладміністрації.

Присутні зазначили, якщо влада буде разом із аграріями, то буде дуже приємно. Тобто всі понадіялися на нормальну співпрацю з владою. А Савченко в свою чергу ствердив, що без цього ніяк не може бути.

На завершення «СПАсівці» подарували керівнику Волинської ОДА коровай, як символ підтримки і співпраці з адміністрацією
На завершення «СПАсівці» подарували керівнику Волинської ОДА коровай, як символ підтримки і співпраці з адміністрацією

Аграрії поділилися з Савченком проблемами, які їх турбують, це і зухвала поведінка інспекторів патрульної поліції на полях, і зважені комплекси,  і підприємці, які обробляють землю незаконно, тобто недобросовісна конкуренція, дороги, ліси та ін. На що Олександр Савченко пообіцяв допомогти їх вирішити, якщо всі об’єднаються задля однієї мети.

На завершення «СПАсівці» подарували керівнику Волинської ОДА коровай, як символ підтримки і співпраці з адміністрацією.

«Ми разом можемо зробити багато», – підсумував Савченко.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024