У Луцьку в «Ощадбанку» чоловіку видали сувенірні гроші

24 Квітня 2018, 12:19
2624

У Луцьку в центральному відділенні «Ощадбанку», що на вулиці Червоного Хреста, 8, лучанину видали несправжню 500-гривневу купюру. 

Про це 23 квітня у Facebook повідомив лучанин Віктор Ярмолюк.

Зі слів чоловіка, він звернувся у касу банку з метою зняття великої суми коштів зі своєї банківської картки. Касир, як зауважив Віктор Ярмолюк, перерахувала усі кошти перед видачею на лічильній машині та віддала перетягнуту стопку купюр. Після того, як лучанину видали кошти, він одразу поїхав до іншого банку для оформлення депозиту, де йому й повідомили про несправжню сувенірну купюру.

«Касир видала мені перетягнуту стопку купюр номіналом 500 грн та решту по 200 грн. Бачачи, як вона перераховувала на лічильній машинці купюри, в правильності виданої суми не було ніяких сумнівів. Вийшовши з банку, я відразу на авто поїхав в інший банк для оформлення депозиту,так як буду приймати участь в програмі IQ energy (європейській компенсації на утеплення житла) де цей депозит слугує заставою по кредиту на утеплення, скільки Ощадбанк не входить в перелік банків, з яким заключена угода на обслуговування таких кредитів», − наголосив він.

Віктор Ярмолюк підкреслив, що вже в іншому банку бачив, як касир поклала стопку купюр номіналом 500 гривень на лічильну машинку, і, перерахувавши, сказала, що одна з купюр є фальшивою.

«Уявіть мій стан і ступор! В одному поважному банку видали пачку грошей, а в другому, не менш поважному банку, виявили несправжню купюру!!! І це при тому, що я як поклав гроші в сумку в одному банку, так звідти дістав вже перед касою іншого банку!!!»

Після інциденту чоловік одразу поїхав назад у центральне відділення «Ощадбанку», і дорогою побачив, що купюра сувенірна. У банку, як пише лучанин, касир категорично заперечила факт видачі такої купюри, оскільки у відділенні стоять «суперсучасні лічильні машинки, які не пропустили б такий фантик», − зауважив Ярмолюк.

Окрім того, чоловіка звинувати в тому, що він одразу не перелічив видану суму коштів.

«Я кажу, що перелічувати не було потреби, бо я весь підрахунок чітко спостерігав на табло лічильної машинки. Але ж ніхто не міг подумати, що всередині пачки могла бути несправжня купюра! І де покладена, в центральному відділенні поважного державного банку!!!! Ну як таке могло статися? Як їхня машинка могла пропустити таку купюру, не відбракувавши її??? Працівники банку розказують що в них у касі перерахунку сидять тьоті з 25-30 стажем, хоча це далеко не показник. Хтось же підсунув цей фантик, якась же не чесна особа працює в цьому колективі!!!! Вже питання стоїть, як довіряти банкам», − підкреслив він.

У підсумку чоловік написав заяву на начальника відділення з проханням провести службову перевірку з наступним інформуванням через листування, а також приклав чек про зняття і сам «сувенір».

«Тепер надіюсь на бажання відпрацьовувати зарплату та добиватися результату роботи у внутрішньої служби безпеки банку.Рекомендую всім після отримання грошей в касі не тільки переховувати їх а ще й ретельно переглядати купюри,може хоч комусь моя пересторога допоможе. Будьмо уважні на кожному кроці!» − підкреслив він.

Як повідомив Бізнес.Району представник «Ощадбанку» Ігор Соколенко, лише після завершення розслідування цієї ситуації у банку нададуть офіційну позицію із відповідями на всі можливі запитання.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024