Як у Рожищі викрили діяльність нелегальної АЗС

26 Квітня 2018, 14:17
1805

У Рожищі прикрили незаконну діяльність нелегальної автозаправної станції, яка реалізовувала дизпаливо сумнівного походження.

За ініціативи представників ГФ «Варта Громади міста Рожища» та підтримки активістів Національного корпусу Волині у середу, 25 квітня, у Рожищі виявили нелегальну автозаправну станцію.

Нелегальна АЗС «працювала» на вулиці Марії Заньковецької. Саме тут продавали дизельне пальне невідомого виробника за 24 гривні 20 копійок за літр.

Про таку точку, зазвичай, дізнаються через «сарафанне радіо». На жаль, нині водії не надто переймаються тим, що стають співучасниками злочину, бо ж свідомо замовчують порушення закону.

Перевірити, чи ця «заправка» дійсно працює вдалося через «контрольну» закупку. І таки дійсно, заправник, який назвався Сергієм, обслужив клієнтів, але чека не видав. Після того, як його попросили показати документи, чоловік зазначив, що всі вони у керівника Михайла. Сам Сергій з Нововолинська, працює лише добу без оформлення трудових відносин.

Територія, де розміщується нелегальна АЗС
Територія, де розміщується нелегальна АЗС

Власник заправки у телефонній розмові з керівником «Національного корпусу Волинь» Андрієм Д’яченком повідомив, що особисто приїхати не може, бо аж у Луцьку. Але пообіцяв, що на всі питання відповість його представник Дмитро. На жаль, це виявилося неправдою, адже протягом 3 годин ніхто так і не приїхав.

Заправник Сергій
Заправник Сергій

Активісти відразу сповістили про діяльність АЗС поліцію, еколога, обленерго, міську і районну владу.

Варто зауважити, що поряд з автозаправкою немає вказівників чи вивісок. Бочка з пальним встановлена на дерев’яних колодах. Про протипожежну безпеку  й годі говорити, поблизу немає навіть вогнегасника, а заправник розгулює поблизу бочки з цигаркою.





1





Розмістилася нелегальна АЗС неподалік залізниці, в сусідстві з дерево-металообробним підприємством на території, яка належить Рожищенській районній спілці споживчих товариств. Заступник керівника Варти громади Ірина Ющук дізналася від керівника РСС Володимира Дендери, що нині частину території орендує колективне підприємство «Кооператор» на чолі з директоркою Софією Закревою.

Але за телефоном з пані Софією зв’язатися не вдалося, а бухгалтер, яка взяла слухавку, відмовилася давати будь-які коментарі.

За викликом активістів на місце події прибули працівники Рожищенської поліції. Незабаром приїхала й слідчо-оперативна група, яка опитала заявників та свідків й опечатала заправну станцію.

1




Навіть, коли на місті події вже були правоохоронці приїздило кілька охочих заправити своє авто. Дізнавшись, що «лавку прикрили» не приховували свого невдоволення. Навіть із сусіднього підприємства приїхав водій на навантажувачі, транспорт якого пан Сергій безперешкодно заправив дизельним пальним. Щоправда, гроші не взяв, мовляв «коли зароблять – віддадуть».

На даний час проводяться подальші слідчі дії з метою притягнення винних осіб до відповідальності.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024