Реструктуризація: Укрпошта закриє відділення у селах

07 Травня 2018, 10:12
2110

Укрпошта закриє частину відділень у невеликих селах і замінить їх на листонош, які будуть пересуватися на автомобілях.

Про це заявив директор PR-служби компанії Михайло Василенко на своїй Facebook-сторінці.

Згідно з відеоповідомленням, утримання відділень у селах з населенням менш ніж 2 тис. осіб є економічно невигідним. Середнє навантаження на відділення становить приблизно 2 листів на день і 1 посилка на тиждень.

«Листонош пересадимо на авто. Замість значних піших проходів вони швидше будуть пересуватися на захищеному 4х4 автомобілі», - пише Василенко.

Він уточнив, що листоноші працюватимуть повний робочий день, на повну ставку і підвищену зарплату. Час присутності в селі не зменшиться, а іноді і збільшиться - листоноші будуть доїжджати туди, де раніше не було пошти.

За словами Василенка, якість послуг, що надаються, покращиться. Компанія зможе контролювати за допомогою gps кожну машину і бачити статус кожного відправлення. Крім того, збільшиться перелік послуг.

Пункти прийому і відправки листів пропонується розмістити в сільрадах. Спочатку проект планують реалізувати в Чернігівській області. Для його реалізації вже провели тендер на закупівлю автомобілів, загальна вартість яких становить $1,1 млн.


Укрпошта є монополістом поштового зв'язку України, входить у сферу управління Міністерства інфраструктури. Крім поштового напряму компанія розвиває також фінансові послуги, торгівлю та іншу комерційну діяльність.

Мережа компанії налічує 11,5 тис. відділень по всій Україні. Штат підприємства налічує 76 тис. працівників, з яких 33 тис. - листоноші, 13 тис. - оператори поштового зв'язку.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024