Відомі подробиці встановлення відеокамер у пасажирських вагонах

10 Травня 2018, 14:16
Провідник зможе зі службового купе спостерігати одразу за всім вагоном 1032
Провідник зможе зі службового купе спостерігати одразу за всім вагоном

Укрзалізниця планує встановлювати камери спостереження в пасажирських вагонах, що пройшли капітально-відновлювальний ремонт.

Про це повідомила прес-служба компанії, пише НВ Бізнес. 

«Система відеоспостереження має складатися з трьох відеокамер і монітора. Відеокамери планується встановити з двох боків коридора вагона та в тамбурі. Монітор для спостереження знаходитиметься в службовому купе провідника», - йдеться в повідомленні.

Згідно з ним, відеокамери вже встановлені в деяких пасажирських поїздах. Відеоспостереження дає можливість посилити порядок в поїздах, оскільки провідник зможе зі службового купе спостерігати одразу за всім вагоном. Крім того, збережене відео допоможе об'єктивно розслідувати можливі конфліктні ситуації та посилити контроль над недопущенням перевезення безквиткових пасажирів.

У першому кварталі 2018 року 29 пасажирських вагонів парку Укрзалізниці пройшли капітально-відновлювальний ремонт. Ці вагони вже працюють на маршрутах у складі фірмових поїздів першого та другого класу.

Раніше одна з філій Укрзалізниці вирішила купити 100 комплектів систем відеоспостереження для встановлення в пасажирських вагонах через ProZorro. Їх поставка має відбутися до кінця поточного року.

1 квітня планувалось підвищення вартості пасажирських перевезень на 10%, але Укрзалізниці довелося його відкласти, оскільки відповідний наказ Міністерства інфраструктури ще не був узгоджений.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024