Кабмін спростив ведення бізнесу в Україні

10 Травня 2018, 17:40
1115

Уряд скасував ряд актів, щоб зменшити навантаження на підприємства роздрібної торгівлі алкогольними напоями, торгівлі нафтопродуктами та ремонту побутової техніки.

Кабінет міністрів ухвалив пакет рішень для спрощення ведення бізнесу, – інформує «Агробізнес Сьогодні».

Рішення розробили в Мінекономрозвитку за підтримки Офісу ефективного регулювання.

Зокрема, урядовці запровадили ризик-орієнтований підхід у перевірках об’єктів підприємницької діяльності.

«99% перевірок бізнесу сьогодні фіксують порушення. Це відбувається тому, що їхня діяльність спрямована на застосування санкцій. Інспектори мають перевіряти з метою усунення правопорушень, а не накладення санкцій», - повідомив перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів.

В Мінекономрозвитку очікують, що такий підхід підвищить точність оцінки ступеня ризику на підприємствах та дозволить зосередитися на найбільш ризикових підприємствах. Більше того, про цей ризик повідомлятимуть споживачів.

Інше рішення – ухвалення концепції реформу інституту саморегулювання в Україні. Це дозволить допустити бізнес до нормативного врегулювання саморегульованих процесів в Україні.

Також уряд скасував низку актів, що зменшують навантаження на підприємства роздрібної торгівлі алкоголем, нафтопродуктами та ремонту побутової техніки в частині використання печаток. Як відомо, торік використання печаток скасували. Утім деякі акти КМУ досі вимагали цього.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024