Майже 2 тисячі волинян започаткували власну справу завдяки Зимовій агрошколі

15 Травня 2018, 15:18
1077

Майже дві тисячі безробітних Волині започаткували власну справу завдяки реалізації в області освітнього проекту «Зимова агрошкола», а за 10 років дії проекту майже 25 тисяч селян отримали знання на спеціалізованих семінарах.

Кращі практики і реальні результати випускників школи можна було побачити сьогодні у Луцькому міському центрі зайнятості, де відбулася виставка та нагородження тих, хто започаткував свій бізнес.


 

«Десять років в період міжсезоння  — з листопада по грудень на Волині відбувалися навчання в рамках проекту «Зимова агрошкола». Вони передбачали лекторії для безробітних про новітні технології, допомогу в організації та веденні особистого селянського господарства і започаткуванні власної справи, – розповів директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк. Оскільки впродовж останніх кількох років підвищеним попитом серед слухачів школи користувались семінари, що стосувались садівництва та ягідництва, вирощування овочів та тепличних рослин, а також можливостей створення та ефективного функціонування сільськогосподарських кооперативів».


 

36 учасників «Зимової агрошколи» мали можливість ознайомитись з досвідом та кращими напрацюваннями в сфері ягідництва та садівництва та розширити можливості налагодження транскордонних контактів для розвитку бізнесу, в межах реалізації проекту «Підтримка українсько-польських ініціатив щодо розвитку садівництва та ягідництва у Волинській області», що реалізовувався громадською організацією «Фонд місцевого розвитку» і благодійним фондом «Вектор соціальної ініціативи» з українського боку, Товариством Інтеграція Європа-Схід і Фундацією Європейська Академія Самоврядування з польської сторони за сприяння Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку.

Уже наступного сезону на Волині запрацює оновлена програма навчання для безробітних, яка, за словами Романа Романюка, буде ще більш цікавою та відповідатиме викликам часу.



 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024