Головам волинских ОТГ розповіли, як розвивати сільське господарство

17 Травня 2018, 09:38
Юрій Горбенко 1039
Юрій Горбенко

Директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко спілкувався із керівниками об’єднаних територіальних громад про розвиток сільських територій в контексті децентралізації, 16 травня.

Зустріч відбулася в рамках планового навчання для голів ОТГ, організованого Волинським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, за сприяння Центру розвитку місцевого самоврядування.


 

Під час розмови, Юрій Горбенко зауважив, що процес формування громад дозволив по новому подивитися на забезпечення потреб громади та на нові економічні можливості, якими можуть скористатися ОТГ, селяни, фермери, обслуговуючі кооперативи, комунальні підприємства. Сьогодні органи місцевого самоврядування повинні використовувати усі можливості задля наповнення місцевого бюджету. Сільське господарство – провідна галузь області, а оскільки об’єднані територіальні громади складаються з сільських територій, то це – чи не найбільший ресурс для наповнення бюджетів.

Очільник головного аграрного відомства області інформував присутніх про діючі програми підтримки агропромислового розвитку з державного та обласного бюджетів, презентував конкретні приклади на господарствах, які скористалися підтримками і закликав максимально використовувати наявні ресурси.


 

А також Юрій Горбенко наголосив на необхідності написання місцевих програм підтримки агропромислового комплексу та долучатися до обласних програм на умовах співфінансування.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024