Французькі вчені приїздили дивитися як на Волині вирощують курей без антибіотиків

17 Травня 2018, 15:40
Володимрські курочки 7739
Володимрські курочки

Науковці з Французького технічного інституту сільського господарства побували на Володимир-Волинській птахофабриці.

Французький експерт Франсуа Кадюдаль розповів про те, чим відрізняється українське птахівництво від європейського.

«На Заході існує більша диференціація. Підприємства вирощують не тільки курей, а й гусей, індиків, качок та інше птаство. Також французькі господарства – невеличкі,  які дбають про екологічність готової продукції. Зараз в країнах Євросоюзу існують дуже серйозні вимоги до готової продукції, наприклад, існує заборона використовувати для вирощування тварин антибіотики», – пояснює експерт.

Читайте також: «Приймати антибіотики без призначення лікаря – неприпустимо», – дитячий імунолог

Тему підхоплює генеральний директор Володимир-Волинської птахофабрики Аліна Сич. За її словами, Володимир-Волинська птахофабрика першою довела, що вирощує птицю без використання антибіотиків – це продукція торгівельної марки «Епікур» зі слоганом «Свіжий кур».

За словами Франсуа Кадюдаля, основна мета візиту – налагодження партнерських стосунків між українським і європейським бізнесом.

«Ми у Франції вже вирішили багато різних технологічних проблем, з якими ще можуть зіштовхнутися в майбутньому наші українські колеги. Тому ми з радістю можемо допомогти їм порадами», - розповідає іноземний експерт.

За прогнозами експертів, у майбутньому за європейського споживача будуть змагатися Україна та Бразилія, адже обидві країни конкурентні у ціні.

Аліна Сич у свою чергу запевнила гостей, що Володимир-Волинська птахофабрика поки що не планує продавати свою продукцію в західному напрямі. Український ринок є достатньо об’ємним. Головне завдання фабрики – нагодувати передусім українців якісною продукцією. Частина виробленої продукції експортується до мусульманських країн Близького Сходу. Для цього виробник отримав спеціальний сертифікат «Халяль».

Зараз в планах підприємства побудова нового забійного цеху. Це дозволить вдвічі збільшити виробництво курятини. Для цього є і кормова база і потужності власного комбікормового заводу.

Після зустрічі керівництво заводу запросило журналістів на власні очі переконатися у високих стандартах виробництва. Для того, щоб побачити пташник репортерам, навіть довелось прийняти душ і вдягти спецодяг.

У пташниках для курей створили максимально комфортні умови: технологи навіть попросили журналістів не фотографувати в курниках, аби спалах не лякав пташок.

Умовами утримання та харчування курей також займаються на потужностях холдингу. Власний завод в Устилузі виготовляє комбікорм трьох різних фракцій як для маленьких пташенят, так і для дорослих курей 40-денного віку. Курчат купують у Польщі та Угорщині.

Поля, на яких вирощують корми
Поля, на яких вирощують корми

Комбікормовий завод
Комбікормовий завод

Комбікормовий завод
Комбікормовий завод

Пташники
Пташники

Інтер'єр пташника
Інтер'єр пташника

Фасувальний цех
Фасувальний цех

Фасувальний цех
Фасувальний цех

Під час зустрічі з французькими науковцями
Під час зустрічі з французькими науковцями

У лабораторії
У лабораторії





Мясо без стимуляторів росту продають під новою торговою маркою
Мясо без стимуляторів росту продають під новою торговою маркою

Фото з французами на згадку
Фото з французами на згадку

Сергій ШАПОВАЛ

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024