Верховна рада підтримала скасування держрегулювання ринку цукру

18 Травня 2018, 17:16
925

Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект №4532 «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України щодо державного регулювання виробництва і реалізації цукру». 

Про це повідомила прес-служба НАЦУ «Укрцукор».

Даним документом скасовуються норми закону «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру», яким визначається обмеження на постачання цукру на внутрішній ринок (квота «А») і встановлюються мінімальні ціни на цукор і цукровий буряк, як такого, що не виконав поставлених завдань.

У зв’язку зі змінами, які відбулися на внутрішньому і світовому ринках цукру за останні роки, необхідність в адміністративному регулюванні, введеному діючим Законом України, втратила актуальність. Саме тому, Національна асоціація цукровиробників України не раз наголошувала на необхідності прийняття даного законопроекту.

«Укрцукор» висловлює подяку аграрному комітету і народним депутатам, які як ніколи вчасно підтримали цукрову галузь, адже зараз ситуація критична — мінімальні ціни вище ринкових. Тому сподіваємося, що дане рішення допоможе незабаром виправити ситуацію, — пояснив голова правління НАЦУ «Укрцукор» Андрій Дикун.

Крім того, прийняття законопроекту сприятиме подальшому розвитку галузі, оскільки тепер виробників не стримує ситуація за квотами, що змінюється, і вони можуть вільно здійснювати інвестиції довгострокового характеру.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024