Маневиччина: суд повернув державі майже 200 гектарів землі

22 Травня 2018, 11:21
701

Прокуратура Волині домоглася повернення державному підприємству земельної ділянки площею майже 200 гектарів і вартістю 60 мільйонів гривень.

Приставши на позицію прокуратури Волинської області, Господарський суд області задовольнив позовні заяви прокурорів в інтересах держави в особі Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, Головного управління Держгеокадастру у Волинській області до одного з приватних підприємств та державного підприємства.

Про це повідомив прокурор Волинської області Максим Киричук на своїй сторінці у Facebook.

«Рішенням суду визнано недійсними договори про встановлення земельних сервітутів та зобов’язано приватне підприємство повернути державному підприємству п’ять земельних ділянок площею 195 га й вартістю 60 млн. грн. на території Галузіївської сільської ради Маневицького району.
Підставою пред’явлення позову стало те, що договорами було встановлено сервітути, не передбачені Земельним кодексом України, зокрема – безперешкодне використання земельних ділянок для проведення комерційної діяльності, будівництва об’єктів нерухомості, вирощування ягід, горіхів та плодових дерев, а також заборона представникам володільця землі - державного підприємства – входити чи іншим способом проникати на території земельних ділянок», – прокоментував Максим Киричук.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024