«Лавина маніпуляцій і відвертої брехні не оминула Волинську митницю», — ДФС

22 Травня 2018, 15:04
1019

Впродовж двох останніх місяців наростає хвиля інформаційного ажіотажу навколо автомобілів з іноземною реєстрацією, ввезених на митну територію України в режимах «транзит» або «тимчасове ввезення». 

За матеріалами Волинської митниці ДФС.

Не оминула ця лавина інсинуацій, маніпуляцій, а іноді й відвертої брехні і Волинську митницю. Мережу Інтернету та сторінки Фейсбуку заполонили надумані звинувачення, радикальні заклики та провокативні повідомлення про обставини, які насправді не мають статусу об’єктивних фактів.

«Активісти одної з громадських організацій, зокрема, для особистих репутаційних вигод і розширення своєї мережі, заявляють про намір вчиняти перешкоди для роботи митників у пунктах пропуску через державний кордон України. Підставою своїх акцій вони називають інформацію Міністерства закордонних справ України «Щодо контролю за ввезенням в Україну автомобілів з литовською реєстрацією» від 26 квітня 2018 року», - повідомляє начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький.

Що стосується теми інсинуацій, свою позицію стосовно автомобілів з іноземною реєстрацією митниця неодноразово офіційно озвучувала перед громадськістю. В тому числі – на засіданні Громадсько-консультативної ради платників податків Волинської області. Ця позиція полягає в неухильному виконанні вимог чинного законодавства та у розумінні необхідності врегулювати його прогалини в конституційний спосіб. Тобто, шляхом внесення змін у нормативно-правове поле, що є компетенцією Верховної Ради України.

Стосовно провокативних заяв та фейків, посадові особи Волинської митниці  у межах своєї компетенції постійно вживають заходів із належного виконання вимог законодавства з питань державної митної справи, безпечного проходження митного контролю та уникнення черг у пунктах пропуску. Налагоджена належна взаємодія з відповідними підрозділами органів охорони державного кордону з метою забезпечення громадського порядку в зонах митного контролю, - підкреслив Віктор Кривіцький.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024