Футбольний клуб «Волинь» звинувачують у договірних матчах

23 Травня 2018, 10:39
1266

Окрім волинського футболтного клубу у договірних матчах звинувачують ще 34 футбольні клуби.

Про це повідомляє sector.depo.ua

Інформація про це з'явилася  22 травня, о 15:00 голова Нацполіціі України Сергій Князєв, перший заступник Генпрокурора України Дмитро Сторожук, президент ФФУ Андрій Павелко та перший віце-президент ФФУ Назар Холодницький дали брифінг, на якому розповіли про деталі.

Що сталося

Більше року правоохоронці розслідували випадки договірних матчів в Україні, їх організацію та суми, які крутяться в цьому нелегальному бізнесі. Така діяльність стала можливою завдяки ухваленому Закону про боротьбу з корупцією в спорті.

Сьогодні ЗМІ повідомили, що почалася масова облава на організаторів договірних матчів.

Провели 40 обшуків, задокументовано 57 епізодів, а у фігурантах значаться аж 328 осіб. Це як гравці, судді та функціонери, так і президенти клубів. Щодо останніх, то в Україні 35 команд були замішані в договірних матчах.

Ставки за одну гру на договірних матчах робилися від 2 до 4 тис. доларів, а за гру першої чи Прем'єр ліги можна було заробляти від 10 до 100 тис. доларів.

Заздалегідь знаючи результат гри, учасники злочинних груп робили ставки в букмекерських конторах в країнах Азії і отримували величезні прибутки.

В договірняках замішані 5 клубів з УПЛ, 16 з Першої ліги (всього 18 в лізі), а також 9 клубів з Другої ліги!

УПЛ: «Зоря», «Олімпік», «Олександрія», «Ворскла», «Зірка».

Перша ліга: «Волинь», «Колос» Ковалівка, «Оболонь-Бровар», «Арсенал» Київ (вийшов в УПЛ за підсумками сезону 2017/2018), «Десна» (претендує на вихід в УПЛ), «Суми», «Нафтовик-Укрнафта», «Гірник-Спорт», «Полтава», «Кремінь», «Черкаський Дніпро», «Інгулець», «Геліос», «Миколаїв», «Перлина», «Балкани».

Друга ліга: «Прикарпаття», «Буковина», «Нива» Вінниця, «Нікополь», «Металург» Запоріжжя, «Таврія», «Реал-Фарма», «Суднобудівник», «Енергія».

Також в списку є клуби, які не грають у професійних лігах «Говерла», «Петриківка», «Кристал»


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024