Майже 400 тролейбусів та автобусів «Богдан» безкоштовно возять пасажирів у 9 містах країни

23 Травня 2018, 15:46
1104

388 нових автобусів і тролейбусів «Богдан» великого і надвеликого класу перевозять людей безкоштовно у 9 містах України 23 травня.

Акція запущена на честь 20-річчя бренду національного автовиробника у партнерстві з міськими владами.

Весь день мешканці Києва, Вінниці, Хмельницького, Сум, Одеси, Кременчука, Полтави, Херсону, Івано-Франківська можуть абсолютно безкоштовно користуватися новими комфортабельними великогабаритними автобусами і тролейбусами «Богдан». Акція охопила саме ті міста, які почали оновлення муніципальних автопарків і перехід з автобусів малого класу на сучасні моделі транспорту великого і надвеликого класу.

На дверях автобусів і тролейбусів, які пропонують безкоштовний проїзд, розміщена відповідна наклейка. Також кожен пасажир отримує на згадку невеликий подарунок від першого вітчизняного автовиробника, який з'явився в Україні за роки незалежності.

«Мета цієї акцій – продемонструвати можливості вітчизняного автовиробництва, яке нічим не поступається іноземним аналогам. Наші автобуси і тролейбуси мають не лише все необхідне для комфортного пересування містом – Wi-Fi-зв'язок, кондиціонери, систему електронного сповіщення про зупинки – але й пристосований для матусь з дитячими візочками та людей з інвалідністю. Ми хочемо, щоб люди на власному досвіді переконалися, що за таким транспортом – інфраструктурне майбутнє українських міст», – сказали у прес-службі АТ «АК Богдан Моторс».

Нагадаємо, 20 років тому з конвеєру зійшов перший автобус «Богдан». З нього розпочалася історія одного з найбільших вітчизняних виробників громадського транспорту та автомобілів в Україні.

Загалом, за 20 років виготовили 18 781 автобусів і тролейбусів. Сьогодні Корпорація «Богдан» – це сучасна європейська компанія, яка впроваджує передові технології у виробництво та має 5-ступеневий контроль якості своєї продукції. Це забезпечило їй міжнародні договори з низкою країн Євросоюзу. З 2018 року підприємство співпрацює з французькою компанією Bluebus у сфері виробництва кузовів для електричних автобусів, а нещодавно уклало угоду з датською Banke Electromotive на розробку електричних спецвантажівок.

Коментарі
23 Травня 2018, 19:57
Тим часом працівники заводу безкоштовно працюють. Зокрема в тій чи іншій частковій мірі заробітна плата за березень почала виплачуватись в кінці минулого тижня цеховим робітникам, безпосередньо залученим у виконанні іноземного проекту та для завершення збірки власних тролейбусів. Трохи пізніше часткові виплати за березень було здійснено для закріплених за цими робітниками ІТРам. Це було наслідком часткової відмови виробництва продовжувати працю. Наступна фаза виплат дещо поширилася на інші цехи й на деякі підрозділи ІТРів з адміністративного корпусу. Напевно, це було наслідком тихої відмови працювати у фарбувальному цеху, їх не зачепила перша фаза часткової виплати боргів за березень. Технічна служба на даний момент залишається без своєї березневої зарплати, більшість працівників відділу залучена до понаднормового режиму праці для розробки сміттєвоза. У мене залишилось сім гривень, в п’ятницю вже не буде за що доїхати тролейбусом на роботу, добре хоч поїсти можна у їдальні, сплативши заводською перепусткою.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024