Продажі будівельних матеріалів в Україні падають

24 Травня 2018, 09:06
Продажі будівельних матеріалів в Україні падають 1555
Продажі будівельних матеріалів в Україні падають

Продажі будівельних матеріалів на початок  2018 року скоротилися по всіх позиціях.

Для  зростання даного ринку держава повинна збільшити кількість замовлень на будівництво. Поки такого запиту немає – різких змін не відбудеться.

Про це повідомив президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів (ВСВБ) Іван Салій. За його словами, падіння продажів пов’язане з уповільненням темпів будівництва.

«Якщо в першому кварталі 2017 року будівельна галузь показала зростання на 25%, а за підсумками року – на 21%, то в цьому році ми бачимо «мінус» або «нуль». Найбільше падіння в продажах будівельних матеріалів  було по бетону, практично по всіх позиціях. Деякі виробники запустили торік заводи, а продажі впали майже вдвічі, особливо в перші місяці», – прокоментував Салій.

Однак не все так погано, експерт вважає, що позитивний момент є і він пов'язаний з початком будівництва житла для військових. Таким чином подальша ситуація на ринку будматеріалів залежить від дій влади. Адже на сьогоднішній день 99,7% житла будується за кошти населення, тобто держава практично нічого не будує, зазначає Іван Салій.

Така тенденція не привід відмовлятися від спланованого придбання житла. До тих пір, поки держава набере обертів і включиться в роботу будівництва житла не за кошти громадян, можна довго залишатися без власної домівки. Необхідно звертати увагу на варіанти, які пропонують надійні забудовники Києва та інших регіонів України.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024