Рожище: з підпільної заправки викачали пальне, прикриваючись судом

25 Травня 2018, 14:35
1088

З підпільної заправки у місті Рожище, яку виявили і опломбували наприкінці квітня, викачали пальне.

Як розповів у коментарі виданню “Волинь24” керівник “Національного корпусу Волинь” Андрій Д’яченко, 24 травня близько обіду на приватну територію, що на вулиці Заньковецьої, 37 в місті Рожище, де стояла бочка з пальним, заїхали вантажівкою “Мерседес-Бенц” і почали викачувати дизель. - пише Волинь24.

Нагадаємо: наприкінці квітня представники “Національного корпусу” спільно з місцевою ГО “Варта громади” здійснили рейд на цю автозаправну станцію. Після контрольної закупки активісти так і не змогли допроситися жодних документів, які б підтверджували законність її роботи.

Врешті працівники поліції, після того як зробили огляд і опитали свідків, опломбували заправну станцію.

Про незрозумілу діяльність поряд з цією АЗС 24 травня першим дізнався керівник ГО “Варта громади” Леонід Войтюк, який працює неподалік. Він сповістив про це колег і вже невдовзі на місце події прибуло більше десяти представників “Нацкорпусу”, “Національної дружини” та “Варти громади”.

Там вони натрапили на чоловіка, який представився адвокатом, проте свого імені називати не захотів і наполегливо просив його не знімати.

Так званий адвокат заявив, що вони викачують пальне, керуючись ухвалою суду і продемонстрував документ.

З’ясувалося, що 21 травня суддя Луцького міськрайонного суду Андрій Сівчук в ухвалі зобов’язав слідчого повернути 6,5 тисяч літрів пального, нібито вилученого 27 квітня в рамках кримінального провадження. Крім того, суд вимагав повернути авто “Фіат Дукато”, каністри і насос.

“Ображеними” в цій ситуації, виявилися Антонюк В.В. та Іменницький П.О.

Як писало видання “Район. Рожище”, у ніч 27 квітня, за кілька днів після того, як автозаправку опломбували, до неї під’їхало кілька машин, а світло на території - вимкнули. Невідомі встигли викачати близько 900 літрів дизпалива, поки приїхала поліція.

Як свідчить ухвала суду, цими “невідомими” були якраз згадані пани Антонюк та Іменницький.

Суддя вирішив, що поліцейські не мали права вилучати це майно, оскільки “арешт на нього не накладався, будь-яких експертиз щодо нього не призначалося та контрольна закупка не проводилася…”.

Зважаючи на те, що журналіст видання “Волинь24” особисто був присутнім під час контрольної закупки на підпільній АЗС в Рожищі 25 квітня і навіть зафіксував цей епізод на відео, така позиція судді видається, як мінімум, незрозумілою.

Ще одним “відкриттям” стало те, що справою щодо діяльності нелегальної АЗС в Рожищі займаються луцькі податківці.

Захисник панів Антонюка та Іменницького Микола Веремчук в суді скаржився на їхню бездіяльність.

Про те, що поліція не розслідувала цю справу, а передала її фіскалам заявив т.в.о. начальника Рожищенського району Андрій Літвінчук під час зустрічі з активістами.

До слова, підпільна АЗС, з якої суд дозволив викачати 6,5 тисяч літрів пального, знаходиться на території колективного підприємтсва “Кооператор”, засновником якого є Рожищенська районна спілка споживчих товариства.

Під час рейду наприкінці квітня активістам не вдалося почути жодних пояснень щодо діяльності автозаправки на їхній ділянці ні від представників райспоживспілки, ні від “Кооператора”.

Василь БІДУН (для “Волинь24”)

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024