На кордоні України, Білорусії та Польщі встановлять прикордонний знак «Буг»

25 Травня 2018, 17:09
1468

Кабінет Міністрів України затвердив план заходів на 2018 рік щодо встановлення українського прикордонного знака «Буг», згідно з яким його буде встановлено до 1 листопада.

Згідно з розпорядженням уряду №351 від 23 травня, до 1 листопада поточного року буде здійснено проектування і виконання робіт з укріплення берега річки Західний Буг, виготовлення, встановлення й облаштування українського прикордонного стовпа прикордонного знака «Буг».

Зазначається, що реалізація цього розпорядження дасть змогу завершити процес договірно-правового оформлення державного кордону України з Польщею і надасть позитивного імпульсу демаркації державного кордону України з Білоруссю.

Як повідомлялося, 14 березня 2013 року в Луцьку було укладено міжурядову угоду між Білоруссю і Польщею про точку стику державних кордонів цих країн. Відповідно до угоди точка стику позначається на місцевості прикордонним знаком «Буг», який складається з трьох прикордонних стовпів - українського, білоруського та польського. Кожна сторона зобов'язана самостійно забезпечити встановлення національного прикордонного стовпа на власній території.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024