Все, що треба знати бізнесу, щоб не лишитись без газу

26 Травня 2018, 13:33
4010

80% волинських підприємств різної форми власності можуть залишитися без газу після 27 травня – за умов, якщо не встановлять засоби дистанційної передачі даних обліку газу – про це інформує ПАТ «Волиньгаз» у відкритому листі.

Про процес та переваги встановлення дистанційної передачі даних обліку газу розповіли Олег Вінцюк, начальник управління балансування та Сергій Сьомак, начальник управління метрології ПАТ «Волиньгаз», в ефірі передачі «Тема дня» НСТУ.

Нас сьогоднішній день на Волині природний газ використовує 3364 підприємств різної форми власності, 944 бюджетних установи та 1949 промислових підприємств.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося:  до 27 травня усі підприємства різної форми власності повинні встановити дистанційну передачу даних.

На сьогодні близько 50 підприємств звертаються для виготовлення проектної документації щодо внесенню змін по технічному переоснащення. Багато споживачів не встигають встановити обладнання, тому «Волиньгаз» прийняла рішення надати споживачам час на встановлення модему до 1 серпня за умов, що до 1 червня вони оплатять обладнання або ж звернуться до проектної організації із заявою про внесення змін.

Загалом, до 1 серпня усі споживачі повинні перейти на подобовий баланс або ж вони залишаться без газу.

Відновлення газопостачання буде лише після встановлення дистанційної передачі даних і відшкодування послуг за відключення та відновлення газопостачання.

Проект розробляється протягом 14 днів. Далі споживач звертається до підрядної організації, монтажної організації або ж сам купує обладнання і звертається до «Волиньгаз» або до монтажного підприємства із заявою на монтаж.

Підрядником може бути будь-яка організація, яка має дозвіл на виконання таких робіт і відповідно до проектного рішення може зробити цю роботу.

Після чого «Волиньгаз» приймає модем в експлуатацію та опломбовує.

Процес переходу на нове оснащення можна здійснити максимум за півтора місяця.

Перехід на щодобове балансування пов’язане з тим, що Україна переходить на європейський ринок газу і повинна бути прозорою та відкритою щодо цієї інформації. Також, перехід на щодобове обладнання надає багато переваг.

Серед яких:

  • Споживач, відстежуючи витрати газу та ціни на нього, зможе будь-коли змінювати постачальника газу, якщо його не влаштовує нинішній;
  • Споживач може моніторити своє споживання газу;
  • Вчасно виявляти аварійні ситації;
  • При встановлення дистанційної передачі даних обліку газу, непобутовим споживачам не доведеться кожного дня звітувати про обсяг використаного газу постачальнику в телефонному режимі;
  • Буде доступним архів спожитого газу та аварійних ситуацій;
  • Споживачі, у яких декілька об’єктів на відстані, зможуть оперативно бачити інформацію на комп’ютері, тим самим економлячи свій час.

Один прилад обліку вартує приблизно 20 тисяч гривень.

Постачальник газу надає низку безоплатних послуг, серед яких погодження проекту, налаштування обладнання та видача технічного завдання.

За консультацією споживачі можуть звертатися у контакт-центр та клієнтський сервіс за телефонами (0332) 280-104 або 067 33 39 104.

Також можна звернутися у відділ метрології та балансування.

Коментарі
29 Травня 2018, 09:45
фірташ вирішив ще трішки на людях заробити
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024