У Волинській ОДА обговорили «білі плями» області

26 Травня 2018, 17:40
853 Джерело: Фото ілюстративне

«Білі плями» на Волині обговорили на засіданні регіональної робочої групи з підготовки проектів змін перспективного плану формування територій громад області.

Про це йдеться в сюжеті Сфера-ТВ.

Йдеться саме про ті території, які не входять до жодної з громад.

«Ропорядженням кабінету міністрів нещодавно затверджено зміни до перспективного плану, які були погоджені ще в листопаді минулого року. Відповідно до цього плану в нас було невизначених 32 громади, так звані «білі плями». Відповідно до протокольного доручення прем’єр-міністра України всі робочі групи, у всіх областях повинні попрацювати над тим, що б цих «білих плям» на перспективих планах не було і передбачити перспективи формування териториальних громад без таких плям», — Микола Томчук, начальник управління містобудування та архітектури ОДА.

Однією з таких «білих плям» на Волині є Камінь-Каширський. Досі в районі не створено жодної громади, розповідає радник з питань децентралізації Волинського відокремленого підрозділу Центр Розвитку Місцевого Самоврядування Оксана Урбан.

Не згідна з розробленим перспективним планом і Мар’янівська сільська рада. Там пропонують виключити її із складу Горохівської тергромади, адже хочуть створити свою Мар’янівську ОТГ.

«Ця ініціатива стосується створення нової селищної ОТГ, тому була така ініціативи, щоб вилучити з Горохівсьї ОТГ частину сільських громад, а саме Бранівську, Божанівську Мар’янівську і Цегівську для утворення Мар’янівської ОТГ», — зазначив Микола Томчук.

За рекомендаціями групи фінансового моніторингу центрального офісу реформ, аби громада функціонувала та розвивалася її чисельність повинна бути не менше, ніж 5-7 тисяч осіб. Обсяг доходів не менше, ніж 1 тисяча гривень на одну людину, а питома вага базової дотації не більше 30% від власних доходів.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024