Нововолинські шахтарі знову страйкують

30 Травня 2018, 09:40
974

Шахта №9 «Нововолинська» знову припинила роботу через невиплачені зарплати.

29 травня о 8:00 годині ранку працівники всіх чотирьох змін шахти №9 «Нововолинська» прийшли під будівлю «Волиньнугілля» з вимогою виплатити їм зарплату, заборговану за березень і квітень цього року, - у Фейсбуці повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Як розповів голова первинного осередку Незалежної профспілки гірників України шахти Василь Гура, стихійно припиняти роботу з вимогою погасати заборгованість із зарплати і внести зміни до Держбюджету, передбачивши у ньому кошти на підтримку видобутку вугілля й виплату заробітної плати, гірники почали ще у п'ятницю, 25 травня. 

Тоді шахтарі першої зміни не спустилися у вибій, а прийшли на зустріч із в.о. генерального директора «Волиньнугілля» Андрієм Пилипюком. Згодом до них приєдналися й робітники другої зміни шахти №9. На жаль, переговори залишилися безрезультатними. Тому копальня сьогодні не працює.

Представники протестувальників о 9:00 годині мали розмову із виконувачем обов1язків генерального директора «Волиньнугілля», який пообіцяв виплатити частину заборгованої зарплати за квітень. Але шахтарі налаштовані добиватися повного погашення заборгованого.

«На сьогодні ми отримали лише 16 % заробленого за березень, а за квітень з нами ще й не починали розраховуватися, – пояснив Василь Гура. – Борг перед шахтарями дев'ятої за березень-квітень становить понад 8 млн грн. А вже й травень практично закінчився. Тому шахтарі не збираються розходитися, бо вже не вірять обіцянкам. Люди чекають смс-повідомлень про надходження коштів на зарплатні картки. Якщо сьогодні заборгованість не погасять, то завтра шахтарі мають намір спустися під землю і не підніматися на поверхню до тих пір, поки з ними повністю не розрахуються за березень і квітень», - йдеться у повідомленні.

Вранці, 30 травня Михайло Волинець повідомив, що лідерав Незалежної профспілки гірників України, а особливо Василю Гурі, голові первинки НПГУ Шахти №9 «Нововолинська», вдалося отримали кошти на виплату зарплати за березень і квітень місяці для працівників підприємства.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024