Нове комунальне підприємство у Луцьку буде збитковим, як і всі інші, – експерт

03 Червня 2018, 10:27
Завокзальний ринок 1431
Завокзальний ринок

Комунальне підприємство «Луцькі ринки» не принесе міському бюджету надприбутків, як це обіцяє влада, а швидше за все, стане збитковим, як і більшість міських КП.

Таку позицію висловив експерт Центру розвитку урядування, екс-заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев. Про ринки він говорив у прямому ефірі ток-шоу «Протилежний погляд» у п'ятницю, 1 червня. 

За словами Яковлева, комунальне підприємство «Луцькі ринки», яке нещодавно створили для організації роботи ринків міста, не стане прибутковим, як того очікують владці. Навпаки, місту доведеться його дотувати. Кошти, що їх підприємці із Завокзального ринку платитимуть КП, не підуть у міський бюджет. Їх доведеться витрачати безпосередньо на діяльність підприємства: надання послуг працівникам ринку, підведення води, забезпечення електроенергії, зарплатня працівникам КП.

За словами Тараса Яковлева, комунальні підприємства – такі органи, які точно не дають місту можливості підзаробити. На його думку, «Луцькі ринки» буде збитковим, як і всі інші підприємтва. І якщо ранішу Луцьк отримував 5% за оренду землі під ринком, то зараз отримуватиме в 5 разів менше.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024