У Володимирі хочуть обмежити роботу гральних закладів

12 Червня 2018, 20:05
770

У виконавчому комітету Володимир-Волинської міської ради відбулись громадські слухання стосовно обмеження роботи режиму роботи для закладів, які здійснюють продаж лотерей.

Про це інформує офіційний сайт міської ради.

Власне йдеться про прийняття рішень міської ради Про внесення змін та доповнень до рішення міської ради від 07.05.2008  року №25/2 «Про сплату до бюджету міста комунальними підприємствами частини чистого прибутку» та Про обмеження режиму  роботи  закладам, які здійснюють діяльність у сфері розповсюдження лотерей .

По першому проекту рішення міської ради доповіла начальник фінансового управління Тетяна Шибирин, присутні висловили деякі зауваження до тексту самого рішення. А другий проект викликав бурхливе обговорення.

Даний проект рішення був підготовлений управлінням економічного розвитку та інвестицій відповідно до підтриманого на 25-ій черговій сесії міської ради запиту депутата Сергія Радкевича.  Ним передбачено обмежити режим роботи для закладів, які здійснюють продаж лотерей, встановивши його з 8.00 год. до 18.00 год. Начальник управління Оксана Субицька повідомила, що аналогічні рішення діють в містах Ковелі та Житомирі.

Представник місцевої поліції Наталія Осійчук повідомила, що відповідальність за порушення цих норм ( в разі прийняття рішення) – в полі  Кодексу про адміністративні правопорушення. Але на ділі виявляти і посвідчувати такі порушення надто складно.

Депутат міської ради Олег Тимосевич висловився, що жодної копійки до міського бюджету така комерційна діяльність не принесла, а люди, які купують лотереї, не збагатилися, тому, хто хоче – той придбає лотерейні квиточки до 18.00 год.

В.о. начальника управління УБЕЗ Сергій Хомюк повідомив, що в місті періодично проводиться викриття нелегального грального бізнесу, за такі особливо важкі злочини існує вже кримінальна відповідальність, співробітниками управління вилучається гральна техніка, як доказова база, проте власники тут же завозять нову.

Далі заступник міського голови Лариса Кулікова поставила на голосування – обмежити роботу таких закладів до 18.00 год. чи до 22.00 год.

Більшістю голосів присутніх учасників  було підтримано перший варіант.

Нагадаємо, останнє слово – за рішенням депутатів міської ради.

Читайте також: Депутат райради хоче «за копійки» викупити землю у Володимирі

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024