Волинські ліси стали менше всихати

13 Червня 2018, 14:18
3257 Джерело: ТРК «Буковина»

Волинські лісівники розповіли, що завдяки вчасним та в достатній кількості проведеним санітарним заходам їм вдалося врятувати соснові ліси.

Так, станом на 1 червня цього року волинські лісівники зафіксували залишки осередків всихань соснових лісів на площі 6876 га. А 1 січня результати моніторингу були гіршими: на Волині 7742 га лісу було вражено шкідниками, повідомили у прес-службы Волинського ОУЛМГ.

«Такого результату вдалося досягнути завдяки вчасним та в достатній кількості проведеним санітарним заходам. Ми ліквідували осередки всихання, чим, відповідно, призупинили поширення шкідників», – пояснив начальник відомства Олександр Кватирко.

Проте, зважаючи на аномальні погодні умови, що сприяють розмноженню шкідника, лісівники продовжують вести спостереження. Адже науковці прогнозують, що уникнути масового ураження сосни цього року не вдасться.

Варто зазначити, що із грудня 2017 року волинські лісівники призупинили рубки головного користування по хвойному господарству, спрямувавши всі зусилля та засоби на порятунок лісу від «зеленої пожежі».

Так, вдалося ліквідувати 4667 га осередків всихань. Проте, як свідчать результати детального нагляду, за цей час проблема розповсюдилася на площу 3900 га.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024