Замість території дитячого табору на Світязі будинок депутата-мільйонера

13 Червня 2018, 18:37
4129

На території колишнього дитячого табору «Салют» у селі Світязь під виглядом реабілітаційного центру для дітей побудували будиночки, які використовують у приватних цілях.

Про це сказано у журналістському розслідуванні «Салюту не буде» програми «Спецтема» на 12 каналі, пише Волинь 24.

Як з’ясували журналісти, власниками нових будиночків на березі Світязя є луцький депутат-мільйонер й голова волинського осередку «Батьківщина» Валерій Бондарук, а також співвласник торгово-розважального центру «Гранд Волинь» Микола Субтельний.

На відміну від решти території табору, цей клаптик землі надійно охороняється.


 

Згідно з декларацією про доходи Валерія Бондарука, він спільно з Миколою Субтельним володіє трьома спорудами: банею, будинком рятівника і… дитячим реабілітаційним центром площею 414 квадратних метрів в селі Світязь.
Крім того, Бондарук орендує земельну ділянку площею 23 сотки на Світязі.

«Відпочиваючих там немає. Вони, на скільки я орієнтуюсь, тримають ті приміщення суто задля себе», – зауважує Світязьський сільський голова Микола Цвид.

У цьому пересвідчилися й журналісти, відвідавши табір на вихідних. У так званому реабілітаційному центрі для дітей якраз відпочивав депутат зі своєю сім’єю.

«Це реабілітаційний центр для дітей. Кого я туда поселяв? Воно в приватній власності. Я поселяю туда дітей. Яких дітей? Я і з атошниками, зі всіма. Я цього афішировать не буду», – прокоментував своє майно Валерій Бондарук.

Поряд з цими будиночками на території «Салюту» розташований ще один особняк, який належить співвласнику «Гранд Волині» Олегові Нежуру.


 

Зауважимо: майно колишнього дитячого табору знаходиться на балансі закритого акціонерного товариства «Салют». Власниками нерухомості табору, за даними аналітичної системи YouControl, є Олег Нежур та Вероніка Нежур.

Землю під «Салютом», площа якої складає 5,5 гектара, власник нерухомості винаймає в оренду.

У березні 2003 року між Шацькою РДА та ЗАТ «Салют» було укладено договір оренди на 49 років.

Цільове призначення земельної ділянки незмінне: розміщення дитячого оздоровчого табору.

Як зауважили у Світязькій сільській раді, за 2017 рік орендар сплатив понад 150 тисяч гривень податку.

Детальніше дивіться у розслідуванні.

Коментарі
14 Червня 2018, 15:14
*лядство було , є і буде .
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024