На Волині збір ПДВ перевищив минулорічні показники майже на 20%

14 Червня 2018, 11:08
1119

Упродовж п’яти місяців 2018 року на Волині зібрано 490,7 мільйона гривень податку на додану вартість. Це на 19,9 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.

Про це повідомляють у відділі організації роботи ГУ ДФС у Волинській області

Динаміка зростання сплати ПДВ пов’язана з економічними тенденціями розвитку регіону та вдосконаленням процесів адміністрування, - констатують в ГУ ДФС у Волинській області.

«За рахунок перекриття схем мінімізації через автоматизовану систему моніторингу оцінки ризиків маніпулювати з сумами податкового кредиту з ПДВ  стало  неможливо. Оскільки податкові накладні та розрахунки коригування аналізуються в СМ КОР автоматично, то суб’єктивний чинник повністю виключено. Більш того, фахівці ДФС негайно реагують на ризикові операції з тим, щоб попередити можливе використання схем мінімізації. Завдяки таким сучасним та прозорим підходам в адмініструванні податку на додану вартість ситуація зі сплатою ПДВ прогнозована і стабільна», - зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Варто відзначити, що частка ПДВ у надходженнях до держбюджету найбільш вагома. Зокрема, із загальної суми 1 мільярда 223 мільйони гривень, мобілізованих у січні-травні цього року до держбюджету в області, майже півмільярда –сплачений волинськими суб’єктами господарювання ПДВ.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024