«Пан Курчак» розібрав котел-утилізатор відходів птахівництва

14 Червня 2018, 18:06
Підприємство «Пан Курчак» демонтувало котел 3156
Підприємство «Пан Курчак» демонтувало котел

Підприємство «Пан Курчак» демонтувало котел, в якому спалювали пір’я, та запустило фільтри для очищення стічних вод виробництва.

Про це повідомив голова депутатської комісії по контролю  за дотриманням норм екологічної безпеки та охорони навколишнього природного середовища промисловими підприємствами Нововолинська Віктор Марчак, пише Буг. 

Нагадаємо, депутатська комісія, розпочавши свою роботу, неодноразово відвідувала «Курчак». Марчак розповів, що в результаті переговорів керівництво ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» заявило, що відмовляється від проекту будівництва котла-утилізатора відходів птахівництва.

На сьогодні котел розібрали та прибрали територію.

Окрім того «Курчак» запустив фільтри для очищення промислових стічних вод. Закуплені необхідні коагулянти (спеціальні речовини для очищення стічних вод, – ред.).

Виробничі стічні води після проходження певних етапів попереднього очищення надходять на очисні «Нововолинськводоканалу», з яким у підприємства укладений договір.

Депутатська комісія була 18-квітня в рамках виїзного засідання на очисних водоканалу та була вражена тим, що зливає «Курчак». Зазначали, що там стоїть жахливий сморід.

Марчак розповідає, що комісія домоглася не лише «прикрити» наміри в подальшому спалювати пір’я в котлі, але й встановити спеціальні фільтри, щоб кров та інші речовини, які виникають в процесі виробництва, не потрапляли на очисні водоканалу без попереднього очищення.

«Курчак» обіцяє кожні два місяці замінювати коагулянти.  Ці речовини при потраплянні в забруднену рідину починають активно підтягувати до себе всі шкідливі мікроорганізми та інші подібні речовини.

Голова екологічної комісії Віктор Марчак також повідомив, що два тижні тому вони розіслали по усіх підприємствах міста запити на інформацію про наявність дозволів на викиди забруднюючих речовин та очисних споруд.

На появи в соцмережах дописів нововолинців про діяльність «Кроноспану» та ливарного заводу, Марчак відповідає, що комісія працює і з цими підприємствами і повідомить невдовзі про результати.

Читайте також: «Пан Курчак» у Нововолинську хоче поставити котел-утилізатор відходів птиці








 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024