«Не пафосним і сучасним», – розповіли, яким може бути сквер на Волі

15 Червня 2018, 09:49
Сквер на проспекті Волі 950
Сквер на проспекті Волі

У Луцьку мешканцям презентували концепцію реконструкції скверу «Розарій» на проспекті Волі, між будинками №31 та №33.

Представив проект архітектор-урбаніст Роман Литвин у четвер, 14 червня.

На початку Роман Литвин розповів лучанам, що над проектом працювала команда Ariva urban, яка в місті створювала вже не одну концепцію.

«До завдання реконструкції цього скверу ми підійшли дуже обережно й так, щоб в майбутньому його можна було розвивати. Перед тим, як створювати концепцію, ми проаналізували що тут є, як тут люди живуть та ходять. Абсолютно всі дерева ми зберігаємо і навіть збільшимо їх кількість після реконструкції. Доріжки теж всі будуть функціонувати», – розповів представник соціально-проектної ініціативи Ariva urban Литвин.

Це буде сучасний мінімалістичний та зручний сквер. Тут не проводитимуть масові заходи, не буде фонтанів, це буде просто буденний сквер для відпочинку.

Презентували проект
Презентували проект

У скверику будуть геопластичні форми з трави, на яких можна буде сидіти, лежати, тобто це будуть своєрідні ігрові зони для дітей і дорослих. У цьому скверу можна буде навіть проїхатися на велосипеді.

Окрім того, команда забезпечить сквер всіма шляхами, якими зможе проїхати при потребі «швидка» допомога та пожежна. Тобто, каже Литвин, сквер буде не пафосним, комфортним та якісним.

«Ми не робили його надто дорогим, тут не буде нічого такого, щоб в майбутньому його було складно обслуговувати», – зауважив Роман Литвин.

Сквер, який модернізуватимуть
Сквер, який модернізуватимуть

Концепція скверу на Волі
Концепція скверу на Волі

Сквер буде простим, якісним і сучаним
Сквер буде простим, якісним і сучаним

Також архітектор-урбаніст повідомив, що у сквері передбачили 26 антивандальних лавочок, на яких можна буде  посидіти й відпочити, поспілкуватися з друзями, 10 смітників та орієнтовно 11 ліхтарів.

Можливо, каже Литвин, деякі клумби варто засадити багаторічними квітами. Троянд в сквері «Розарій» не буде, адже їх крадуть. Натомість архітектори запропонували засадити клумби багаторічними півоніями.

Варто додати, що роботи виконуватиме забудовник ТОВ «БУД-ТРЕЙД».

Представник ТОВ «БУД-ТРЕЙД»
Представник ТОВ «БУД-ТРЕЙД»

«Ми готові приймати листи, звернення на пошту і вносити корективи в концепцію проекту. А тоді опублікуємо всі зміни, які внесемо», – додав Роман Литвин.

Отож, у зв’язку з тим, що поблизу проживають також і пенсіонери, то проект залишать в одному з магазинів, також покладуть зошит і планшет, куди можна буде вносити свої відгуки та побажання. Вирішили, що пропозиції від мешканців прийматимуть до 21 червня включно.

Депутат міської ради Артем Запотоцький
Депутат міської ради Артем Запотоцький

Депутат округу, де облаштовуватимуть сквер, Артем Запотоцький зауважив, що сквер модернізувати однозначно потрібно.

«Якщо ми до першого жовтня отримаємо гарний скверик, то тільки дякуватимемо розробникам та забудовнику. Сквер нам потрібний однозначно, я думаю мешканці мене в цьому підтримають. По-друге, ідея непогана. Переконали в тому, що візьмуть до уваги пропозиції мешканців міста, і це чудово. Принаймні сквер буде кращий, ніж є зараз», – підсумував депутат округу Артем Запотоцький.

Читайте також: «Не просто свято, а яскрава буденність»: розповіли, яким буде оновлений парк 900-річчя

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024