Для роботодавців Іваничівського району провели бліц-навчання

15 Червня 2018, 15:33
939

Роботодавців Іваничівщини вкотре покликали на навчання.   

14 червня 2018 року в Іваничівській  районній філії Волинського обласного центру зайнятості відбулося  чергове бліц-навчання для роботодавців на тему: «Експертиза умов праці, обґрунтування необхідності проведення атестації робочих місць», - інформують фахівці центру зайнятості.

У заході взяли участь головний державний інспектор відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці у Волинській області Людмила Шкуро, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Іваничівської районної філії ВОЦЗ Євгенія Домбровська та 17 роботодавців району.

Людмила Миколаївна поінформувала присутніх про порядок проведення атестації робочих місць, пільги та компенсацію за роботу у важких і шкідливих умовах праці, відповідальність за порушення законодавства про працю. Головний інспектор наголосила, що атестація робочих місць за умовами праці – комплексна оцінка всіх факторів виробничого середовища і трудового процесу, супутніх соціально-економічних факторів, що впливають на здоров’я й працездатність працівників в процесі трудової діяльності.г про нормативну базу та недоліки в роботі, які допускають атестаційні комісії при проведенні атестації робочих місць.Також інформувала, що Кабінет Міністрів України прийняв Постанову від 26.04.2017 № 295 «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України» та ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на яку варто звернути особливу увагу.  



Результати атестації використовують при встановленні пенсій за віком на пільгових умовах, а також для розробки заходів щодо поліпшення умов праці та оздоровлення працівників. Доповідач зазначила, що законодавством передбачена адміністративна відповідальність за порушення терміну проведення атестації робочих місць, а також ненадання працівникам пільг і компенсацій за шкідливі умови праці. Підсумовуючи бліц-навчання, Людмила Шкуро особливу увагу просила звернути на найменування посад, відповідно до класифікатора професій України ДК 003:2010 та надала відповіді на всі запитання роботодавців.

Заступник начальника відділу надання соціальних послуг Євгенія Домбровська наголосила на  нових технологіях та напрямках діяльності центру зайнятості, впроваджені державною службою зайнятості (створення відео-вакансій та відео-резюме), ознайомила із послугами служби зайнятості, які можна отримати, зареєструвавшись у «Електронному кабінеті роботодавця» на сайті Державної служби зайнятості (www.dcz.gov.ua). Пояснила, що роботодавець має змогу переглянути стан укомплектування заявлених вакансій, історію направлень шукачів роботи, актуальність реквізитів свого підприємства, що зареєстровані в службі зайнятості, виконання договорів на громадські та на роботи тимчасового характеру, можливість отримання такої послуги, як компенсація єдиного внеску. 

Бліц навчання відбувалося досить жваво, учасники обмінялися думками, отримали корисну та змістовну інформацію.

Нагадаємо, днями представники Іваничівського району підписали угоди про співпрацю по створенню сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу з Волинською обласною аграрною дорадчою службою.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024