Табір «Світанок» у Дачному оновили за кошти профспілки

16 Червня 2018, 15:35
Табір «Світанок» у Дачному оновили за кошти профспілки 5944
Табір «Світанок» у Дачному оновили за кошти профспілки

Турбот у профспілкових організацій вистачає завжди. Та чи не найгарячішою порою для них є літо. І не тому, що воно найспекотніше. Це період, коли треба думати про відпочинок не тільки членів профспілок, а їх сімей, у тому числі і дітей. 

У нас це завжди звалювали на плечі наймасовішої організації. Ця традиція незалежній Україні лишилася у спадок від радянської імперії, про яку мимоволі  згадали під час спілкування з головою Федерації профспілок області Іванною Дубинкою-Філозоф, пише Волинська Газета.

Іванна Дубинка-Філозоф
Іванна Дубинка-Філозоф

 

«За останніх п’ять років нам, усьому українському суспільству, випало чимало випробувань, – роздумує Іванна Анатоліївна на початку нашої розмови. – Не оговтавшись від фінансово-економічної кризи, обласним профоб’єднанням і його членським організаціям довелося працювати в умовах чергової хвилі загострення фінансової, економічної та політичної ситуації в країні, неоголошеної війни на Донбасі. Незважаючи на глибокі проблеми, спричинені зазначеними факторами, члени профспілок та всі профспілкові ланки  стали активними учасниками демократичних перетворень в країні. Для відстоювання інтересів людей найманої праці нам доводилося застосовувати гнучку тактику – від ведення соціального діалогу, колективних переговорів до організацій протестних дій».

Висловивши точку зору стосовно нинішньої непростої ситуації, очільниця профспілок Волині плавно переводить русло розмови про відомчі дитячі оздоровчі табори. Їх у цієї наймасовішої громадської організації аж чотири: «Веселка», «Світанок», «Супутник», «Чайка», які відповідно курують галузеві обкоми профспілок: працівників  агропромислового комплексу, державних установ, освіти та охорони здоров’я. 

«Світанок»
«Світанок»

Усі дитячі заклади  обладнані пожежною сигналізацією. В корпусах облаштували душові кабіни. Керівники оперативно реагували на зауваження різних служб, аби створити максимальну безпеку для відпочинку дітвори.

«Можливо, дещо й не доробили за браком часу та коштів, – зізнається Іванна Анатоліївна, – але поза увагою не полишимо будь-яку проблему. Усі наші заклади утримуються за рахунок профспілкових внесків наших спілчан».

Табір «Світанок» розташований у мальовничій місцевості села Дачне, що у Ківерцівському районі. Тут зробили косметичний ремонт, покосили траву, територію ретельно прибрали. Перші таборяни прибудуть сюди 16 червня.

Вартість однієї путівки сягає майже 3 тисячі гривень. За одну зміну сюди заїжджає 230-240 дітей різних вікових груп, з якими працюють студенти-практиканти Східноєвропейського національного  університету імені Лесі Українки та Володимир-Волинського і Луцького педагогічних коледжів.

«Світанок»
«Світанок»

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024