Потужності українського автопрому завантажені менше, ніж на 1,5%

17 Червня 2018, 10:26
Обсяги виробництва автомобілів продовжують знижуватись 1049
Обсяги виробництва автомобілів продовжують знижуватись

Потужності українські автопрому завантажені менше, ніж на 1,5%.

Про це заявив прес-секретар корпорації «Богдан» Сергій Красуля в ефірі Громадського радіо, повідомили на сайті корпорації «Богдан»

Обсяги виробництва скоротилися з 401 599 автомобілів у 2008 році до 7 296 у 2017 році та продовжують знижуватися. На його думку, кризу автовиробництва спричинила низка факторів, зокрема відсутність державної підтримки вітчизняних автопідприємств і вступ України до Світової організації торгівлі на невигідних умовах у 2008 році.

«Керівництво уряду останні роки нам говорить, що ставка робиться на аграрний сектор. Україна перетворюється на сировинну країну, сьогодні ми не виробляємо жодного високотехнологічного продукту. Вступивши до СОТ, Україна повністю відкрила свій ринок і не дала перехідного періоду виробникам і це дало такі невтішні наслідки», – зазначив Сергій Красуля.

За його словами змінити ситуацію на краще можна за допомогою збільшення ввізних мит на імпорт до України нових та вживаних автомобілів. Уряд також має сприяти залученню інвестиції в машинобудування та розробити програму розвитку автопромисловості.

Нагадаємо, що Корпорація «Богдан» підтримує Національну транспортну стратегію «Drive Ukraine 2030», яку Кабінет міністрів ухвалив наприкінці травня. Вона сприятиме розбудові європейської інфраструктури в Україні та покращить якість і безпеку пасажирських перевезень. Йдеться, зокрема, про будівництво нових сучасних автозаводів, інтелектуальних доріг для руху безпілотного транспорту та першого в Україні електрогенеруючого шоссе. Ще одним завданням Стратегії є підвищення безпеки руху на дорогах та зниження травматизму на автошляхах.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024