Все, що треба знати про перший туристичний форум у Луцьку

18 Червня 2018, 15:00
West Tourism Forum 2018 6630 Джерело: Фото Ольги Шевчук
West Tourism Forum 2018

Що відбувається з туристами у світі та як з цим впоратися у Луцьку йшлося під час «West Tourism Forum 2018»

Тема форуму, який відбувся 15 червня у кінокомплексі «Адреналін Сіті», –  «Співпраця – запорука успіху». 

У заході взяло участь 170 гостей не тільки з Луцька, а зі Львова, Сум, Тернополя, Івано-Франківська, Рівного, Хмельницького, Острога, Нововолинська, Володимир-Волинського, Шацька, Ратна, Ківерців, Ковеля.

Організувала захід Бізнес-академія практичного менеджменту PMBA, у досвіді якої це – 13-ий галузевий форум. Генеральним партнером форуму  виступило Управління туризму і промоції міста Луцької міської ради

У першій частині учасники могли ознайомитися з головними трендами туристичної галузі у світі та Україні, а також ознайомилися з прикладом Львова, який взяв курс на розвиток ділового туризму.

Президент національної туристичної організації України Іван Ліптуга приїхав з Одеси і зізнався, що це його перший візит у Луцьк.

«Туризм у світі – це 10% ВВП, кожен 10-ий зайнятий у туризмі. 7% від експорту, 30% від усіх послуг у світі. Україна приймає лише близько 2% загальної кількості туристів, які відвідують Європу. Весь світ сьогодні бореться за китайських туристів, в тому числі Україна. Для громадян КНР уже навіть спростили візовий режим», – повідомив Іван Ліптуга під час доповіді про глобальні тренди туризму.

Президент національної туристичної організації України Іван Ліптуга
Президент національної туристичної організації України Іван Ліптуга

 

Натомість голова Асоціації індустрії гостинності України Олександр Лієв назвав тренди внутрішнього туризму. Один з головних – зростання популярності відпочинку на вихідних. Експерт порадив Луцьку розвиватися саме у напрямку пропозицій для вікенду, а це 52 сезони.

Олександр Лієв
Олександр Лієв

 

Директорка «Львівського конференц-бюро» Ліна Остапчук, яка у свій час була профільною чиновницею Луцької міськради, повідомила, що Львів уже змінює свою стратегію і збирається стати центром наукового і ділового туризму Східної Європи. Для цього планують створити потужне конференц-бюро, під яке уже навіть мають земельну ділянку.

Ліна Остапчук
Ліна Остапчук

 

Голова правління Всеукраїнської асоціації гідів Яніна Гаврилова розповіла як знайти і як правильно використовувати унікальність у туризмі.

Яніна Гаврилова
Яніна Гаврилова

У другій частині форуму виступали спікери з Луцька, які поділилися успішними кейсами проектів, які витягують обласний центр Волині на новий рівень «туристичної репутації».

Фінансовий директор інвестиційної групи «VolWest Group» Дмитро Гаврилов анонсував відкриття у Луцьку потужного туристичного центру європейського масштабу. Мова про відкриття першого музею сучасного мистецтва України на базі «Адреналін Сіті».

Дмитро Гаврилов
Дмитро Гаврилов

 

Маркетинг-менеджерка закладу «Ротонда beaсh club» Поліна Хорзова поділилася досвідом як закинутий об’єкт у парку перетворили на принципово нову локацію, яка цікава як для місцевих, так і для туристів.

Поліна Хорзова
Поліна Хорзова

А власник ресторану «Корона Вітовта» Олег Іванюк розповів про те, як використовують унікальну історичну подію – з’їзд монархів у концепції його закладу. Зокрема, ресторатор дослідив середньовічні рецепти волинської кухні і і відтворив їх у своєму меню.

Олег Іванюк
Олег Іванюк

 

Начальниця управління туризму та промоції міста Луцької міської ради Катерина Теліпська, яка була і модераторкою форуму, розповіла що робить міська рада для розвитку галузі в обласному центрі.

Катерина Теліпська, модераторка West Tourism Forum
Катерина Теліпська, модераторка West Tourism Forum

На завершення заходу відбувалася панельна дискусія, під час якої учасники озвучили головні «гальма прогресу» туризму у Луцьку. У підсумку можна виокремити головні проблеми: учасники ринку, а це різноманітні туроператори, ресторатори, готельєри, не є консолідованими і про луцькі принади для подорожей  та відпочинку є вкрай мало інформації.

Врешті учасники дискусії зійшлися на тому, що треба невідкладно сідати за стіл переговорів для напрацювання стратегії розвитку галузі, тож домовилися зібратися на першу робочу зустріч учасників ринку в Бізнес-академії практичного менеджменту.

Панельна дискусія під час West Tourism Forum
Панельна дискусія під час West Tourism Forum

Більше фото шукайте у публікації Фотогалерея першого WEST TOURISM FORUM 2018 у Луцьку

Наталія ПАХАЙЧУК

Фото Наталії ГОЛОДЮК

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024