Як готельєр із Луцька став фермером

19 Червня 2018, 11:41
6667

В’ячеслав Зінкевич допомагає старшому сину Владиславу розвивати особисте селянське господарство. Пан В’ячеслав в аграрній справі недавно. Чоловік все життя займався сімейним готельним бізнесом у Луцьку, яким зараз керують його діти.

Сільське господарство для пана Владислава – «справа для душі» та надійна «скарбничка» для вкладання та накопичення коштів, пише сайт Департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА.

2

1

 

В господарстві налічується 300 голів овець, 170 голів великої рогатої худоби м’ясних порід, а ще - коні, свині породи мангал, кози, нутрії, риба.

«Сільське господарство - це моє хобі. Я виріс у сім’ї, де тримали худобу. Це нас годувало. Взагалі, я займаюся готельним бізнесом у Луцьку, але бачу перспективу у тваринництві. Коли почав вигодовувати корів, то і не уявляв наскільки це важка справа. Та, з часом мені це все почало подобатися. З вівцями набагато легше. З їх вовни шиємо одіяла, зі збутом м’яса проблем не виникає. Щодо корів, то на сьогодні надто низька ціна щоб здавати їх на бійню. А взагалі, сільське господарство – це не є бізнес. Це – закладання грошей мінімум як на 10 років. Проте, я мрію, що колись все це даватиме прибутки», – розповідає пан Зінкевич.

2

1

 

Нещодавно одноосібник придбав господарські приміщення у селі Тростянець, де зимує худоба. На сьогодні проблемним питанням для нього залишається оренда земель для випасу тварин та заготівлі сіна на зимовий період.

В’ячеслав Зінкевич зазначив, що маючи таку кількість худоби, необхідно збільшити площі земель. Над цим сьогодні і працюють.

«Вивчаючи досвід господарювання у європейських країнах, знайшов цікавий факт – за кожен орендований гектар землі, господарство повинне утримувати 1 корову, або платити надвисокі податкові збори за землю. Такий досвід необхідно перейняти і Україні», – вважає господар.

2

1

2

 

 

Коментарі
21 Червня 2018, 02:35
Молодець! !!
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024