Горохівчанам розповіли про атестацію робочих місць за умовами праці

19 Червня 2018, 14:34
925

Зважаючи на актуальність питання та враховуючи побажання роботодавців днями в Горохівській районній філії Волинського обласного центру зайнятості проведено чергове бліц-навчання на тему: «Експертиза умов праці, обґрунтування необхідності проведення атестації робочих місць».

У заході взяли участь представники двадцяти одного роботодавця району та Управління Держпраці у Волинській області.

Людмила Шкура – головний державний інспектор відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці у Волинській області, звернула увагу присутніх, що атестації підлягають робочі місця із шкідливими умовами праці. Контроль за якістю проведення атестації робочих місць покладається на Управління Держпраці у Волинській області та наголосила, що атестація проводиться атестаційною комісією, склад і повноваження якої визначається наказом по підприємств, організації, в строки, передбачені колективним договором, але не рідше ніж один раз на п`ять років.

Також наголосила про атестацію робочих місць за умовами праці – комплексна оцінка всіх факторів виробничого і трудового процесу, супутніх соціально – економічних факторів, що впливають на здоров`я і працездатність працівників в процесі трудової діяльності. Повідомила про нормативну базу та про недоліки в роботі, які допускаються атестаційні комісії при проведені атестації робочих місць.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Михайло Козак охарактеризував нові технології та напрямки діяльності центру зайнятості, впроваджені державною службою зайнятості (створення відео-вакансій та відео-резюме), ознайомив із послугами служби зайнятості, які можна отримати, зареєструвавшись у «Електронному кабінеті роботодавця» на сайті Державної служби зайнятості. Пояснив, що роботодавець має змогу переглянути стан укомплектування заявлених вакансій, історію направлень шукачів роботи, актуальність реквізитів свого підприємства, що зареєстровані в службі зайнятості, виконання договорів на громадські та на роботи тимчасового характеру, можливість отримання такої послуги, як компенсація єдиного внеску.

Бліц навчання відбувалося досить жваво, учасники обмінялися думками, отримали корисну та змістовну інформацію.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024