Малий та середній бізнеси Волині отримають підтримку інвестиційних проектів

23 Червня 2018, 13:03
Волинська облдержадміністрація та Німецько-український фонд підписали угоду про співпрацю 1073
Волинська облдержадміністрація та Німецько-український фонд підписали угоду про співпрацю

В рамках ініціативи EU4Business підписали угоду з підтримки фінансування інвестиційних проектів малого та середнього бізнесу.

Про це стало відомо під час презентації зазначеної програми, що відбулася в обласній державній адміністрації 21 червня 2018 року.

Передусім, виконувач обов’язків керівника Німецько-Українського фонду Валерій Майборода презентував Програму підтримки інвестиційних проектів малого та середнього підприємництва. Також він розповів, що Німецько-Український фонд заснували ще у 1996 році Уряд нашої держави в особі Міністерства фінансів України, Національний банк України та Німецький державний банк розвитку (KfW). 

Слід зауважити, що пріоритетні напрями кредитування – сільське господарство, переробна промисловість, енергоефективність, а також готельний та ресторанний бізнес. Так, кошти надають для капітальних інвестицій у модернізацію виробничого обладнання, придбання та реконструкцію виробничих приміщень тощо. Відтак, малі й середні підприємства з річним доходом до 5  та 10 мільйонів євро, а також кількістю працівників до 50 та 250 осіб, відповідно, можуть отримати кредити терміном до 6 років в національній валюті на загальну суму 300 мільйонів гривень під 15 % річних, що є значно нижчим показником за ринковий у 18-20 %.

«Ми також співпрацюємо з банками та навчаємо їхніх працівників, як якісно, ефективно та швидко обслуговувати малі та середні підприємства, сприяючи їхньому розвитку», – продовжив Валерій Майбород

Як з’ясувалося, НУФ здійснює кредитування через 6 банків-партнерів, а саме: ПАТ «ПроКредитБанк», АБ «Укргазбанк», АТ «Ощадбанк, ПАТ «Кредобанк, ПАТ «Мегабанк» та ПАТ «КредитВестбанк». З початку реалізації програми фонду вдалося забезпечити фінансування 78 кредитів на суму у 238 мільйонів гривень. Тож не дивно, що станом на сьогодні зацікавленість у співробітництві з НУФ у рамках аналогічних програм із компенсації процентних ставок висловили близько 15 міських та обласних державних адміністрацій. Більш того, Тернопільська, Харківська та Черкаська облдержадміністрації підписали угоди про співробітництво у зазначеній сфері.

По тому директор ТОВ «Спеціалізовані Енергетичні Технології» Роман Михальчук поділився досвідом практичної співпраці з GIZ у сфері розвитку «Зеленої економіки». А на завершення заходу учасники мали нагоду в деталях обговорити усі аспекти фінансування інвестиційних проектів малого та середнього бізнесу. 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024