Володимир: в мерії пояснили, що за роботи тривають у парку «Слов’янський»

06 Липня 2018, 16:17
Колектор знаходиться на балансі та обслуговуванні управління водопровідно-каналізаційного господарства 1047
Колектор знаходиться на балансі та обслуговуванні управління водопровідно-каналізаційного господарства

У соціальних мережах володимирчани активно обговорюють хід ремонтних робіт, що проводяться в парку «Слов’янський».

Район.Володимир-Волинський поцікавився у мерії, що це за роботи, хто їх виконує і з якою метою.

Як повідомили в мерії, автори публікацій, не звертаючись до органів влади за офіційними коментарями, проводять опитування в перехожих мешканців на предмет, чи обізнані ті, які роботи проводяться в парку, тим самим оприлюднюючи недостовірну і навіть комічну інформацію.

Начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Віктор Фіщук пояснив, що саме за роботи тривають в парку «Слов’янський».

По території парку «Слов’янський» проходить напірний фекальний (каналізаційний) колектор, збудований близько 40-ка років тому і, з часу побудови, постійно експлуатується. Колектор знаходиться на балансі та обслуговуванні управління водопровідно-каналізаційного господарства і забезпечує транспортування фекалій від каналізаційно-насосної станції по вул. Луцькій  до головної каналізаційно-насосної станції по вул. Князя Романа, з подальшим їх перекачуванням на очисні споруди в с.Лобачин. В районі сцени в парку «Слов’янський» напірний колектор з’єднується з самотічним, який пролягає з вулиці Луцької. У місці з'єднання облаштований каналізаційний колодязь, глибиною орієнтовно 2 м. За період експлуатації колектор вийшов з ладу, - в районі Валів Городища тріснула (проржавіла) металічна труба і в процесі скачування, фекальні води під тиском почали пробиватися на поверхню. Особливо в літній період така ситуація спричиняла поширення неприємних запахів в парку, а на період проведення там масових заходів, водоканалу доводилося зупиняти роботу КНС. Як результат, - у міськвиконком почали надходити звернення щодо ліквідації причин виникнення неприємних запахів у парку. Беручи до уваги, що колектор пролягає паралельно р. Смоч, на межі території парку «Слов’янський» та Валів городища, знаходиться на глибині до 2,0 м і потребує заміни, технічними службами прийняте єдино правильне рішення, здійснити заміну 120 м/п труб колектора, шляхом протягування труб меншого діаметру на цю ж довжину всередині існуючого колектора.


Таким чином, полімерні труби проштовхуються від місця, в якому стався порив колектора, до каналізаційного колодязя біля сцени.
Таким чином, полімерні труби проштовхуються від місця, в якому стався порив колектора, до каналізаційного колодязя біля сцени.

Як пояснили в мерії, для забезпечення безаварійної і довготривалої експлуатації були обрані полімерні труби з товщиною стінки 2,0 см та розрахунковим тиском 1,0 МПа (1 МПа - це 10.19716212978 кілограм-сили на см2;   1 кілограм-сила – це сила , яка надає тілу масою 1 кг прискорення 9,80665 м/с2.).

Таким чином, полімерні труби проштовхуються від місця, в якому стався порив колектора, до каналізаційного колодязя біля сцени. На проведення робіт виготовлена кошторисна документація, виданий дозвіл на порушення об’єкта благоустрою, проведення робіт погоджено з управлінням культури Волинської ОДА та дирекцією ДІКЗ «Стародавній Володимир», - підсумував начальник управління.


На проведення робіт виготовлена кошторисна документація, виданий дозвіл на порушення об’єкта благоустрою
На проведення робіт виготовлена кошторисна документація, виданий дозвіл на порушення об’єкта благоустрою

 

         Нагадаємо, У Володимир-Волинському НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.№3-ліцей» взялися за облаштування майданчика зі штучним покриттям.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024